PL: Wayne Rooney kiállt José Mourinho mellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.27. 17:34
null
Rooney kiállt Mourinho mellett (Fotó: AFP)
Miközben a Manchester United szurkolói már azért gyűjtenek, hogy legyen miből kifizetni menedzserük, José Mourinho végkielégítését, amennyiben kirúgnák az együttes éléről, a klub gólrekordere, Wayne Rooney szerint közel sincs akkora válság az Old Traffordon, mint egyesek leírják.

 

„Mourinho pontosan tudja, mit csinál, és azt is, hogyan kell címeket nyerni” – vette védelmébe korábbi főnökét a 32 esztendős angol csatár, aki utolsó manchesteri évében a portugál edző irányítása mellett nyert Európa-ligát és Ligakupát a „vörös ördögökkel”. A José Mourinho távozását követelő hangok azután erősödtek fel, hogy csapata 3–2-re kikapott a Premier League második fordulójában a Brighton otthonában.

Miközben a közvélemény Mourinhóval, addig a menedzser a saját keretével szemben volt kritikus. A felkészülési időszakban többször is hangoztatta, hogy legalább két új játékost szeretne még szerződtetni a nyáron átigazolt Fred, Diogo Dalot, Lee Grant trió után, ám a tervekből nem lett semmi.

„Úgy érzem, ebben a keretben is megvan a kellő minőség, hogy kemény munkával ott legyen a bajnoki címért folyó versenyfutásban” – reagált a CNN-nekadott interjúban Rooney a kérdésre, hogy kellett volna-e igazolni még.

A D. C. United labdarúgója szerint kulcskérdés lesz a két éve rekordösszegért szerződtetett, friss világbajnok Paul Pogba formája.

„Ha José képes lesz kihozni Paulból a legjobbat, az hatalmas pluszt jelenthet számukra, és óriási lépést a bajnoki cím felé” – tette hozzá.

Rooneynál sokkal borúlátóbb Alan Shearer. A televíziós szakkommentátorként dolgozó extámadó a The Sun hasábjain arról írt, hogy a klub Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródik. A most 48 esztendős Shearer emlékeztetett, hogy az elmúlt öt idényben előbb 22, majd 17, 15, 24 és 19 ponttal maradtak el az idény bajnokától.

„Három menedzser és több száz millió font játékosokra öt év alatt. Nem lehet azt mondani, ne próbáltak volna meg mindent, hogy megállítsák a folyamatot, de a visszaesés egyértelmű” – olvasható Shearer kritikája, aki szerint bár csupán két forduló telt el az új idényből, az öltözői káosz jelei világosak.

A Manchester United a Premier League harmadik fordulójában, hétfőn 21 órától hazai pályán fogadja a két győzelemmel rajtoló Tottenhamet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik