PL: nyereséggel zárta az előző pénzügyi évet a Chelsea

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.01. 14:00
null
Bruce Buck szerint ez is a klub erejét bizonyítja (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány ellenére nyereséggel zárta az előző pénzügyi évet az angol labdarúgó-bajnokság élcsapatai közé tartozó Chelsea – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

Az MTI azt írja, a londoni klub 32.5 millió fontos (13.2 milliárd forint) pluszt könyvelt el a 2020. június 30-ával zárult egyéves időszakban. A forgalom ugyan az előző évi 446.7 millióról 407.4 millióra csökkent, de jól jövedelmezett a Bajnokok Ligája-szereplés, illetve tekintélyes összegek folytak be játékoseladásból és kölcsönadásból. Többek között ebben az időszakban érkezett mintegy 100 millió euró a Real Madridnak 2019 nyarán eladott belga Eden Hazard-ért.

A televíziós közvetítések után járó összeg, illetve a meccsbevétel csökkent ugyan, de a rendezési költségekre is kevesebbet kellett fordítani a tervezettnél, mivel tavaly március közepétől három hónapig szünetelt a bajnokság – emlékeztetett a távirati iroda.

„Amint az üzleti világban általában, úgy a Chelsea bevételeire is jelentős hatással volt a pandémia, ugyanakkor a gazdálkodásunk erejét és stabilitását jelzi, hogy társaságunk így is képes volt profitot termelni" – mondta az MTI által idézett Bruce Buck elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik