PL: Karrierem egyik legfontosabb pillanata - Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.22. 22:11
Louis van Gaal, a Manchester United futballcsapatának menedzsere karrierje egyik legfontosabb eseményeként éli meg a Liverpool elleni 2–1-es győzelmet az Anfield Roadon.

„Egy csapatként játszottunk, az első félidőben az egyik legjobb játékunkat mutattuk. A Liverpool egy fantasztikus együttes, de most a saját fegyverükkel, az erős nyomásgyakorlással győztük le őket” – mondta Louis van Gaal a mérkőzést követően.Louis van Gaal a mérkőzést követően.

A Liverpool szinte az egész második félidőt emberhátrányban játszotta, miután a kapitányuk, Steven Gerrard megtaposta Ander Herrerát, és piros lapot kapott a játékrész 38. másodpercében. A mérkőzés után Gerrard elnézést kért liverpooli csapattársaitól, valamint a klub szurkolóitól, amiért kiállításával nehéz helyzetbe hozta övéit.

„A második félidőben, annak ellenére, hogy emberelőnyben játszottunk, elveszítettük a korábbi fegyverünket. A játékosaim visszavettek a lendületükből, így a Liverpool felszabadultabban tudott játszani, ami nekünk nem kedvezett. A legfontosabb, hogy sikerült győznünk. Karrierem egyik legfontosabb pillanata ez a győzelem” – tette hozzá a United holland menedzsere.

Juan Mata gyönyörű ollózó gólt szerzett a mérkőzésen.

„Juan az egyik legjobb játékosom. Kerestem és most megtaláltam a legmegfelelőbb pozíciót számára, ahol remekül játszik. Két gólt szerzett, az egyik csodálatos volt” – mondta spanyol játékosáról Van Gaal.

„Nagyon boldog vagyok, ez egy különleges nap volt a számomra. Nemcsak a két találatom miatt, hanem a mutatott játékunk miatt is. Kiváló teljesítmény volt, és a miénk lett a három pont” – tette hozzá Juan Mata.

A negyedik helyezett United ezzel a sikerrel már öt ponttal előzi meg a riválisát a tabellán, és csak egy pontra van a harmadik Arsenaltól. Juan Mata két gólt szerzett a vörös ördögöknek, míg másik oldalon Daniel Sturridge volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik