PL: Hiddinknek nincsenek illúziói, ide várja a Chelsea-t

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.23. 17:27
Az új vezetőedző, Guus Hiddink szerint a Chelsea labdarúgócsapata képes lehet az élmezőnyben zárni a Premier League jelenlegi idényét.

Az angol élvonal címvédője rosszul kezdte az új bajnokságot, 16 forduló után csupán egy pont választotta el a kiesőzónától, ezért csütörtökön menesztették az amúgy a klubtörténet legsikeresebb edzőjének számító José Mourinhót. A Sunderland ellen 3–1-re megnyert múlt szombati találkozón Steve Holland pályaedző irányította a londoniakat, a 2009 után visszatérő Hiddink szombaton, a Watford ellen mutatkozik be a kékek kispadján.

A holland tréner a klub szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: nincsenek illúziói a rá váró feladattal kapcsolatban, de matematikailag lehetségesnek tartja a felzárkózást.

„Ha összefogunk, akkor van esélyünk, de a mezőny nagyon erős. Idén a Leicester City, a Crystal Palace, a Watford is az élmezőnyhöz tartozik, és bárkit képes legyőzni. Minden tiszteletem az övék, ez csodálatos és üdítő jelenség” – vélekedett Hiddink.

A Chelsea hátránya jelenleg 11 pont a negyedik helyezett Tottenham Hotspur együtteséhez képest. A klub 2009-ben FA-kupa-győzelmet ünnepelhetett a tapasztalt holland edző irányításával.

Hiddink szerdán elárulta: őt is meglepte, hogy vezetőedzőként visszatérhetett a Stamford Bridge-re, de a rossz eredmények döntéshelyzetbe kényszerítették a vezetőket.

„Nem kellene itt lennem a szezon felénél, mert ez azt jelenti, hogy nem jól mennek a dolgok a csapatnál. Néhány évvel ezelőtt hasonló volt a helyzet az érkezésemkor, ennek ellenére boldog vagyok, hogy visszajöhettem” – fogalmazott.

A 69 éves szakvezető szerződése a jelenlegi idény végéig szól, de nem zárta ki, hogy hosszabb távon is ő irányítsa a londoni Kékeket.

„Érzem a szívemben a szenvedélyt, a közös munka iránti késztetést, de egyelőre csak a májusig tartó időszakra koncentrálunk, és majd meglátjuk, mi történik a folytatásban…” – mondta.

Hozzáfűzte: pillanatnyilag a győzelmek a legfontosabbak számára, és az, hogy a csapat elinduljon felfelé a tabellán.

Hangsúlyozta: ehhez minden játékos részéről elkötelezettségre van szükség.

„Tegnap elbeszélgettünk a múltról a fiúkkal, elmondtam, miért vagyok itt. Azt akarom, hogy mindenki nézzen tükörbe, és legyen kritikus önmagával. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ami a múltban történt, de mivel a játékosok profik, előre kell tekinteniük” – nyilatkozta Hiddink.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik