PL: Ferguson a Leicester két kulcsemberéről és, hogy bajnok lehet-e még az Arsenal

Vágólapra másolva!
2016.03.31. 10:30
null
Huth és Morgan (jobbra) (no, meg a kapus Schmeichel) is sokat tett a Leicester sikeréért (Fotó: Action Images)
A korábban a Manchester Unitedet 27 éven át irányító Sir Alex Ferguson szerint a Premier League-ben listavezető Leicester City képes megnyerni a bajnokságot, ebben pedig kulcsszerepet játszhat a csapat két védője, Robert Huth és Wes Morgan.

Hét forduló van hátra az angol élvonalbeli bajnokságból, a Leicester City pedig továbbra is magabiztosan vezeti a táblázatot, előnye öt pont a második Tottenham előtt.

A meglepetéscsapatnak jó esélye van a végső sikerre, amelyhez Ferguson szerint elengedhetetlenül szükséges, hogy a középső védőpáros az eddigihez hasonló teljesítményt nyújtson.

„Huth és Morgan személyében rendkívül tapasztalt játékosaik vannak hátul. Tudják, hogy az egyes szituációkban pontosan mit kell csinálni, remekül tudnak fejelni, szerelni és tisztázni is, ez hatalmas előny" – mondta Ferguson.

A skót szakember a bajnoki versenyfutásról is ejtett néhány szót, amely már csak két csapat között zajlik a korábbi Manchester United-menedzser szerint.

„A bajnokság végső szakaszához érkeztünk, a legnehezebb feladat itt jól teljesíteni. Továbbra is ilyen konzisztensnek kell maradniuk, folytatniuk kell azt, amit az elmúlt hat hónapban csináltak. Lesznek kemény megméretések és pontvesztések is, talán a bajnokságot is elbukják. Azonban a többiek is fognak pontokat hullajtani, ez a Premier League rendje, ez teszi nehézzé a bajnokságot.”

„Egyedül a Tottenhamet érzem veszélyesnek a Leicesterre nézve, most játszanak a legjobban az elmúlt éveket figyelembe véve. Mindazonáltal a Leicester nagyon egyben van, nehéz lesz őket megelőzni” – zárta gondolatait Ferguson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik