PL: egymást követő tizedik évben nem emeli az alapbérletek árát az MU

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 16:51
null
Jó hírt kaptak a járvány miatt az Old Traffordtól egy éve távol maradni kényszerülő United-szurkolók (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester United egymást követő tizedik évben nem emeli az alapbérletek árát.

 

Richard Arnold ügyvezető igazgató szerdán a klub honlapján közölte, a tisztességes árképzés már jó ideje a jegyértékesítési politikájuk alapvető eleme, így a stadion fő területeire szóló alapbérletek ára a 2021–2022-es idényre vonatkozóan is változatlan marad.

A koronavírus-járvány miatt kialakult rendhagyó helyzetre utalva – az Old Traffordon legutóbb egy éve lehettek szurkolók, miközben az újrakezdés óta világszerte a meccsek többsége zárt kapuk mögött zajlik – a klub hozzátette, a bérlet tulajdonosainak arányos engedményeket vagy visszatérítési lehetőséget kínálnak, amennyiben hazai találkozóikon nem, vagy csak korlátozott számban lehetnek nézők a lelátókon.

Kiemelték, ezeket a jóváírásokat már a mostani értékesítési időszakban figyelembe veszik.
A brit kormány múlt hónapban ismertetett tervezete alapján május közepétől akár tízezer néző is helyet foglalhat a lelátókon Premier League-meccseken a jelenleg még érvényben lévő szigorú szabályok enyhítését követően. A négy szakaszból álló ütemterv harmadik részeként – amennyiben a járványhelyzetet tekintve a következő hetekben teljesülnek az elvárt feltételek – május 17-től a stadionok kapacitásuk 50 százalékáig, vagy kisebb befogadóképességű létesítményekben négyezer emberig engedélyezik a szurkolók jelenlétét.

A West Ham United a hónap elején közölte, hogy a következő szezonra „befagyasztja” a jegyárakat, a címvédő Liverpool és Brighton a héten követte a példát.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik