PL: Conte szerint nyerniük kellett volna, Klopp Kane miatt dühöng

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.12.20. 09:56
null
Jürgen Klopp perel a mérkőzést vezető Paul Tierneyvel (Fotó: Getty Images)
Amint arról korábban beszámoltunk, a Tottenham fordulatos mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott a Liverpoollal az angol labdarúgó Premier League 18. fordulójának vasárnapi játéknapján. A találkozót követően így értékeltek a csapatok menedzserei.

 

A mérkőzés londoni vezetést, majd liverpooli fordítást követően döntetlennel zárult. A találkozó hajráját emberelőnyben lejátszó Tottenhamet irányító Antonio Conte bár szép eredménynek tartja a Liverpool elleni ikszet, nem teljesen elégedett – nyilatkozta a klub honlapjának.

„Egyrészről: jó teljesítményt nyújtottunk, nagyon keményen játszottunk, minden játékosom nagyon keményen odatette magát a mérkőzésen. Nem volt egyszerű két olyan hét után, amikor az első és az U23-as keretben is sokan koronavírusosak voltak. Edzéseket is csak nehezen tudtunk tartani, szóval nem volt könnyű dolgunk. Nem vagyok elégedetlen, remek, hogy pontot szereztünk a Liverpool ellen, amely a világ egyik legjobb csapata, viszont – ezt már el is mondtam a játékosoknak – egy kicsit csalódottnak is kell lennünk, mert sok lehetőséget teremtettünk a gólszerzésre, és amikor lehetőségünk van három pontot szerezni, akkor meg kell szerezzük azt. Ha magasabb szintre szeretnénk jutni, akkor kell bennünk legyen egy kis csalódás, amiért ma két pontot elveszítettünk.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp így értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„A végeredmény szerintem rendben van, ám úgy vélem, más lett volna, ha a játékvezető eltérő döntéseket hoz. Nem volt egyszerű dolgunk ma, hiszen az 5–3–2-ben felálló Tottenham amikor labdát szerzett a térfelén, arra rúgta a labdát, amerre csak tudta. Kane és Szon a motorjai voltak a csapatuknak, nagyot küzdöttünk velük.”

A német edző tehát nem volt teljesen elégedett a játékvezetéssel. Először Andrew Robertson kiállításáról beszélt, majd egy elmaradt piros lapról is szót ejtett.

„Most néztük vissza, és igen, arra a jelenetre adható piros lap. Nem ez volt a valaha volt legkeményebb szabálytalanság, de nem is volt okos megoldás a részéről. Ezt ő is tudja. Ez a kiállítás volt ugyanakkor az első bizonyíték arra, hogy egyáltalán volt videobíró a mérkőzésen, mivel azelőtt azt hittük, senki sincs a VAR-szobában. Szerintem utólag egyetérthetünk abban, hogy Harry Kane-nek is piros lapot kellett volna kapnia, mégsem kapott.”

Klopp szerint emellett egy tizenegyest sem kapott meg csapata, amikor Diogo Jotát Emerson ellökte az ötös bal sarka előtt.

„Tierney játékvezető úr azt mondta, szerinte Diogo Jota szándékosan torpant meg. Ha visszanézi az ember a jelenetet, látja, túl gyorsan történtek az események ahhoz, hogy egy ilyet be lehessen játszani. Egyértelműen tizenegyes volt, ez pedig így már a második minket sújtó rossz döntésnek bizonyult.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ
Tottenham Hotspur–Liverpool 2–2 (1–1)
London,
Tottenham Hotspur Stadion. V: P. Tierney
Tottenham:
Lloris – D. Sánchez, Dier, B. Davies – Emerson Royal, Ndombélé (Skipp, 64.), Winks, Sessegnon (Reguilón, 96.) – Alli (Lucas Moura, 80.), Szon Hung Min, Kane. Menedzser: Antonio Conte
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, I. Konaté, A. Robertson – Morton (Firmino, 60.), N. Keita, Milner – Szalah, Mané (Cimikasz, 81.), Diogo Jota (J. Gomez, 90+2.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Kane (13.), Szon Hung Min (84.), ill. Diogo Jota (35.), A. Robertson (70.)
Kiállítva: A. Robertson (77.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik