PL: az angol liga mindenben a spanyol fölé nőtt - Michu

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.16. 23:10
A Rayo Vallecanótól 2012 nyarán 2.4 millió euró ellenében a Premier League-ben szereplő Swansea-hoz igazolt Michu úgy gondolja, az angol bajnokság sok szempontból lekörözi a spanyol élvonalat, és a szigetországba igazoló spanyol labdarúgók nagyszerű befektetést jelentenek az angol kluboknak.

A 2012–2013-as szezonban 18 góljával a Premier League góllövőlistájának ötödik helyén végzett, a Swansea története első Ligakupa-trófeájának elhódításából oroszlánrészt vállaló csatár nagyszerű idényt zárt Michael Laudrup, a walesi klub dán vezetőedzőjének irányítása alatt.

„A Premier League minden szempontból a Primera División fölé nőtt. A lebonyolítás, a szurkolók, a versenyképesség és a gazdasági helyzet tekintetében is jobb a spanyolnál" – nyilatkozta a támadó a The Sun napilapnak.

„Az első osztályú angol klubok kivétel nélkül megtehetik, hogy a spanyol bajnokságból igazoljanak, kivéve persze a Real Madrid és a Barcelona húzóneveit. A spanyol piac kiváló ár-érték arányt képvisel, az ide érkező labdarúgók, mint Juan Mata, Santi Cazorla, vagy David Silva, mind bizonyították, hogy képesek emelni az angol futball színvonalát."

Michu a La Ligában eltöltött éveihez képest a szurkolók hozzáállásában és a csapatok közötti jóval kisebb szakadékban tapasztalta a legnagyobb különbséget: „Angliában nincs bevehetetlen stadion, míg Spanyolországban ez másképp működik. A Barcelonához és a Real Madridhoz az esélytelenek nyugalmával utaznak a csapatok, ami nincs rendjén. A szurkolók szenvedélyessége és elkötelezettsége bámulatos, mindenhova követik a kedvenceket. Ebben természetesen a liga és a klubok is sokat segítenek, nagyban megkönnyítve az idegenbeli túrák tervezését.”

A Premier League a jelenlegi átigazolás időszakban is gazdagodott már négy spanyol futballistával, eddig Jesus Navas (Sevilla-Man. City, 17.5 millió euró), Adrián (Betis-West Ham United, ingyen), José Alberto Canas (Betis-Swansea, ingyen) és Fernando Amorebieta (Real Sociedad-Fulham, ingyen) hagyta ott a Primera Divisiónt egy PL-klub kedvéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik