PL: a Tottenham ötvenmillió eurót fizetett az argentin védőért

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 13:10
null
Fotó: <a href="https://www.tottenhamhotspur.com/news/2022/august/romero-completes-permanent-move/"><strong>Tottenham Hotspur</strong></a>
Az Atalantától tavaly kölcsönkapott argentin hátvédet, Cristian Romerót 50 millió euróért végleg megvásárolta a Premier League-ben szereplő Tottenham.


A most 24 esztendős középső védő tavaly ingyen érkezett kölcsönbe az Atalantától, az eredeti opció szerint 2023 nyarán kellett volna 50 millió eurót fizetni érte. Még ötmillió eurós bónuszra is jogosult az olasz csapat.

Romero fontos láncszeme Antonio Conte vezetőedző védelmének, az előző szezonban – amelynek végén negyedik, ezzel Bajnokok Ligája-induló lett a Spurs – 32 mérkőzésen lépett pályára és szerzett egy gólt is. A 11-szeres válogatott dél-amerikai futballista a mostani idény előző két fordulójában nem játszott izomsérülése miatt, de már edzésbe állt, így elképzelhető, hogy a szerdai, West Ham United elleni bajnokin már szerepelhet.

 

A Tottenham 170 millió eurót költött a nyáron erősítésekre, ez klubrekord, de a „sarkantyúsok” Tanguy Ndombéléért és Richarlisonért is többet fizettek, 60, illetve 58 millió eurót.

Romero a világ 11. legdrágább hátvédje lett.

Az Atalanta korábban a Juventustól 19.3 millió euróért szerezte meg őt, szintén kölcsön után, opciósan.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik