PL: a Man. City Erling Haaland legvalószínűbb következő állomáshelye

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 13:26
null
Elring Haaland vajon már a Manchester Cityvel szemez? (Fotó: AFP)
Brit sajtóhírek szerint Erling Haaland a Manchester City első számú kiszemeltje a támadószekció nyári megerősítésére. Ha a norvég támadó szerződtetése ennek ellenére sem jönne össze, akkor Alexander Isak, Dusan Vlahovics vagy Harry Kane kerülhet fókuszba – teszi hozzá a The Athletic.

 

David Ornsteinnek, a lap szerzőjének beszámolója szerint a Manchester City vezetősége eltökélte, hogy nyáron Angliába csábítja a Borussia Dortmund norvég támadóját. A The Athleticen megjelentek szerint a következő hetekben többször is egyeztetnek majd Haaland képviselőivel a közös folytatásról – az azonban valószínűtlen, hogy már a téli átigazolási időszakban létrejöjjön a klubváltás.

Ornstein úgy tudja, hogy Haaland is szívesen lenne a City futballistája, miután a Real Madridnál bezáródni látszik számára az ajtó. A királyiak első számú célpontja Kylian Mbappé, korunk két legígéretesebb támadójának egyidejű szerződtetésére pedig Florentino Pérez klubelnöknek sincs elegendő erőforrása. A beszámoló szerint bár a Bayern München, a Barcelona, a PSG és Manchester United is a lehetséges kérők között van, egyik csapat sem tud versenyezni a City ajánlatával.

Pep Guardioláéknak ezzel együtt is akad B-, no meg C-tervük: ha a 21 éves norvégról lemaradnának, a Real Sociedadban játszó Alexander Isak vagy a firenzei Dusan Vlahovics lehet a City nyári csatárszerzeménye. Ornstein szerint Harry Kane neve is ott lehet a „kalapban”, de mivel júliusban már 29 éves lesz, kisebb a szerepe a csapat terveiben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik