PL: a liga 10. védelme gólerősebb a Pool csatársoránál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 16:31
Érdekes statisztikai adatra bukkant az angol Mirror a Liverpool várakozásokat messze alulmúló 2014–2015-ös csatársoráról.

Liverpool városának egyik Premier League-csapata, az ötödik helyen álló, a Bajnokok Ligája-indulástól – hétfői vereségével – egyre távolodó Liverpool és a tizedik helyen szerénykedő Everton sem lehet kimondottan büszke a 2014–2015-ös szezonjára. A város kékebbik csapata azonban egy statisztikai mutatóval felpiszkálhatja a vörös szomszédok egyébként sem túl stabil idegszálait. hétfői vereségével – egyre távolodó Liverpool és a tizedik helyen szerénykedő Everton sem lehet kimondottan büszke a 2014–2015-ös szezonjára. A város kékebbik csapata azonban egy statisztikai mutatóval felpiszkálhatja a vörös szomszédok egyébként sem túl stabil idegszálait.

E szerint az Everton védelme több gólt (9) szerzett a 2014–2015-ös PL-idényben, mint a Liverpool csatársora (8). Íme, a megoszlás:

(Forrás: The Mirror)
(Forrás: The Mirror)
(Forrás: The Mirror)
(Forrás: The Mirror)

Ez persze a lényegen nem változtat, hiszen május végén az számít, melyik csapat végez előrébb a tabellán, és évekkel később is erre fognak emlékezni a város lakói, szurkolói. A két csapat egymás elleni mérkőzései egyébként 0–0-s és 1–1-es döntetlenre végződtek, a Liverpool 47 gólt szerzett és 37-et kapott, az Everton 44–43-as gólkülönbséggel áll.

A Sky Sports alábbi ábrája kiválóan szemlélteti, mekkora a különbség a Liverpool egy évvel ezelőtti és jelenlegi támadóereje között. Szám szerint: az aktuális csapat 46 góllal szerezett kevesebbet 34 bajnoki mérkőzésen a 2013–2014-esnél.

(Forrás: Sky Sports)
(Forrás: Sky Sports)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik