PL: 74 évet várt, most újra az élvonalban láthatja kedvenceit

Vágólapra másolva!
2021.08.12. 14:09
null
Derek Burridge számára 88 évesen sem kérdés, hogy ott lesz-e a Brentford meccsein (Fotó: AFP)
A Brentford legutóbb az 1946–1947-es idényben szerepelt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Derek Burridge már akkor is a lelátóról buzdította kedvenceit, s most pénteken is ott lesz majd az Arsenal ellen a Premier League nyitó mérkőzésén – a 88 esztendős szurkoló 74 évet várt arra, hogy ismét az első osztályban lássa szeretett csapatát.

 

Derek Burridge a kertjében idézte fel legkorábbi emlékeit a Brentford élvonalbeli mérkőzéseiről a The Guardiannek. A 88 esztendős drukker először a második világháború alatt látogatott ki a Griffin Parkba, s azóta is rendszeresen a helyszínről szurkol a Brentfordnak.

Burridge a mai napig nem felejtette el a Wolverhampton elleni 4:1-es sikert az 1946–1947-es idényben – ekkor szerepelt legutóbb az angol élvonalban a brentfordi gárda.

Abban az idényben az Arsenal ellen volt az utolsó mérkőzésük, s milyen érdekes, pont az „ágyúsok” ellen kezdik meg a 2021–2022-es kiírásban a Premier League-szereplésüket. Akárcsak 74 éve, most is a lelátón ül majd a kezdő sípszó elhangzásakor.

Májusban a Brentford a Wembley-ben ünnepelhette a feljutást, s a televízió kamerái is kiszúrták a helyszínen Burridge-et – akkor egyébként rajta kívül egy másik olyan drukker is ott volt, aki 1947-ben az Arsenal ellen is szurkolt.

Az idős szurkoló néhány érdekességet is megosztott. Például manapság nehéz lenne elképzelni a Brentford játékosait tömegközlekedési eszközökön, de Burridge elárulta, amikor ő volt tízéves, ez nem volt ördögtől való gondolat.

„Akkoriban magányszemélyek nem vehettek igénybe autókat, szóval a játékosok metróval és busszal utaztak a meccsekre. Gyerekként a buszmegállóba rohantam autogramokért. Nekem igazán megérte” – mesélte vigyorogva Buriridge.

A 88 esztendős fanatikus a klubhűségről is szót ejtett.

„Csak a Brentfordnak szorítottam. Nem értem, hogy lehet egyeseknek két vagy több kedvencük. Én csak egy csapatnak tudok szurkolni. De azt mindig is élveztem, hiszen egész életemben ezt csináltam. A Brentford már az életem része.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik