Newcastle: háromszoros BL-győztessel vágnának bele az új projektbe – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 11:29
null
Navas lehet a Newcastle első számú kapusa (Fotó: AFP)
A Marca értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United a Paris Saint-Germain második számú kapusával, Keylor Navasszal kezdené meg a nagybevásárlást.

 

Csütörtök este a Newcastle hivatalos közleményében tudatta, megköttetett az üzlet, amelyre a „szarkák” megannyi szurkolója vágyott: a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerez a klubban – 300 millió font fejében –, mellé csatlakozik a katari kapcsolatokkal rendelkező, londoni székhelyű PCP Capital Partners és az RB Sports&Media. Ez azt jelenti, hogy a drukkerek által sokat kritizált Mike Ashley 14 év után teljes tulajdonrészétől megvált.

A The Guardian számításai szerint 150 millió fontot is elkölthet gond nélkül a Newcastle United a következő átigazolási időszakban. A brit lap megvizsgálta az észak-angliai együttes költéseit az elmúlt idényekben, és a Premier League-ben jelenleg engedélyezett pénzügyi fair play szabályok alapján arra jutott, a korábbi tulaj „fukar” hozzáállása most ziccert jelenthet a klubnak.

A Marca arról számolt be, hogy a Newcastle a Real Madrid korábbi kapusával, Keylor Navasszal kezdené meg az új időszámítást. A Costa Rica-i kapussal a Paris Saint-Germainnél is az történt, ami a Realnál – a spanyol fővárosban Thibaut Courtois-t, Párizsban pedig Gianluigi Donnarummát hozták elé.

Éppen ezért könnyen lehet, hogy Navasnak új csapat után kell néznie, amennyiben kezdőként szeretne védeni, a mentőövet pedig a Newcastle dobhatja be.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik