Nani önbizalma megcsappant Carragher belépője óta

Vágólapra másolva!
2011.03.16. 13:15
null
Nani a hasonló szereléseknél egyelőre óvatos... (Fotó: Reuters)
A Manchester United portugál szélsője, Nani beismerte: a liverpooli Jamie Carragher okozta sérülése után óvatosabbá vált.

A labdarúgó a keddi, Olympique Marseille elleni győztes Bajnokok Ligája-találkozón tért vissza, miután a Liverpool elleni, március 6-i rangadón Jamie Carragher stoplija mély sebet ejtett a lábán.

A United a tegnapi győzelemmel bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé. Nani úgy érzi, formája még nem az igazi, és ezért lassan gyógyuló sérülését okolja.

„Jól van a lábam. Nem tökéletes, de játékra alkalmas – mondta a 24 éves labdarúgó a Sky Sportsnak. – Az önbizalmam sem az igazi még, ráadásul ellenfeleim szokás szerint gyakran próbálnak becsúszva szerelni. Emiatt vigyáznom kell magamra, óvatosabbá váltam, és elképzelhető, hogy az óvatosság miatt nem játszottam a legjobban.″

A Marseille elleni mérkőzésen két, a jobbhátvéd poszton is bevethető futballista megsérült: John O'Shea és Rafael.

Michael Carrick – aki nemrég tért vissza elhúzódó lágyéksérülése után – is furcsállja a szituációt.

„Szerencsétlen helyzet, hogy egyazon posztról két játékosunk is kiesett – mondta az angol középpályás. – Sosem könnyű pótolni a hiányzókat, de szerencsére jó erőkből áll a csapatunk, így bízom benne, hogy Sir Alex Ferguson megtalálja a megfelelő helyetteseket."

Az utóbbi időben biztatóan játszik a tavaly nyáron, a Fulhamtől szerződtetett Chris Smalling. Ő már a visszatérőknek örvend.

„Sajnos ma is kidőlt néhány csapattársam pár napra, de jó érzés, hogy Carrick és Valencia visszatért. Az idény legfontosabb szakasza következik, fontos, hogy mostanra sérültjeink újra egészségesek legyenek."


Rio Ferdinandra és Nemamja Vidicsre továbbra sem nem számíthat a skót menedzser, így nem véletlen, hogy a veterán walesi Ryan Giggs szerint nem is jöhetne jobbkor csapatának a közelgő, válogatott mérkőzések miatti bajnoki pauza.

„Jól jön számunkra a bajnoki szünet. Nehéz mérkőzés vár ránk szombaton a Bolton Wanderers ellen. Utána lesz két hetünk, hogy sérültjeink ismét felépüljenek" – mondta Giggs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik