MU: volt evertonosok és egy ifjú támadó biztosította a győzelmet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 21:04
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) rajtjára és az európai Szuperkupa-meccsre készülő Manchester United 3–0-s győzelmet aratott a norvég Valerenga elleni felkészülési mérkőzésen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Valerenga (norvég)–Manchester United (angol) 0–3
(Fellaini 44., R. Lukaku 47., McTominay 70.)FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Valerenga (norvég)–Manchester United (angol) 0–3
(Fellaini 44., R. Lukaku 47., McTominay 70.)

A Manchester United az elmúlt hetekben számos nagy csapattal összemérte az erejét, ezúttal viszont az oslói Valerengánál vendégeskedett – az ötszörös norvég bajnok együttes az előző szezonban a tizedik helyen végzett.

Pár perccel a meccs előtt ismeretlen okból kikerült Timothy Fosu-Mensah a mérkőzés előtt leadott kezdőcsapatból (a második félődőben pályára lépett), de nem ez okozhatta a legnagyobb riadalmat a United-szurkolók között, hanem Henrih Mhitarjan sérülése. Az örmény játékos a 23. percben a térdéhez kapott egy ütközést követően, később azonban megnyugtatott mindenkit, amikor az ápolást követően visszatért a pályára.

Nem is akárhogyan, a középpályás a 44. percben hajszálpontosan ívelt a mindenkinél magasabbra ugró Marouane Fellaini fejére, aki megszerezte az MU első gólját. 0–1

A fordulást követően is egy volt evertonos volt eredményes: Romelu Lukaku tovább növelte a vendégek előnyét. 0–2

A 61. percre a teljes kezdőcsapatát kicserélte José Mourinho, az alapemberek mellett pályára kerültek utánpótláskorú játékosok, többek között Scott McTominay is, aki a 70. percben beállította a 3–0-s végeredményt.

A United augusztus 2-án a Sampdoriával játszik felkészülési mérkőzést, 8-án pedig már az európai Szuperkupáért csap össze a BL-győztes Real Madriddal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik