MU: Van Gaal állása nem forgott veszélyben - P. Neville

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.02. 18:25
Phil Neville, a Manchester United egykori labdarúgója szerint a gyenge szezonkezdés ellenére a „vörös ördögök" vezetősége egy pillanatra sem gondolkodott el a nyáron érkező Louis van Gaal elbocsátásán.

„Nem hinném, hogy veszélyben volt az állása. Ugyan a csapat teljesítménye nem felelt meg az elvárásainak, az eredményeik nem voltak olyan rosszak – mondta Phil Neville a Goal.comnak. – Ez egy átmeneti időszak, mára már szemmel látható a fejlődés. Fiatal csapatunk van új edzővel, új játékstílussal."Phil Neville a Goal.comnak. – Ez egy átmeneti időszak, mára már szemmel látható a fejlődés. Fiatal csapatunk van új edzővel, új játékstílussal."

„A Liverpool és a Tottenham ellen mutatott játék egészen hihetetlen volt: a »vörösök« elleni derbi első félidejében nyújtott teljesítmény talán a legmeggyőzőbb volt, amit a Manchester Unitedtől láttam az utóbbi három évben – beleértve a Ferguson-éra utolsó évét a bajnoki címmel. Különleges volt, amire a liga többi csapata is csodálattal bámulhatott."

„Fokozatosan épül a csapat, a labdarúgók is szemmel láthatóan élvezik a játékot. Jó, hogy végre elindultak előre és úgy teljesítenek, ahogy az a Manchester Unitedhez illik."

Felvetődött a kérdés, hogy vajon David Moyes, a Unitedtől menesztett menedzser és a Real Sociedad jelenlegi vezetőedzője is kapott volna ennyi türelmet az eleinte kudarcosnak tűnő rajt és a 180 millió eurós nyári költekezés után.

„Több időt kellett volna kapnia Moyesnak, de kirúgták. Az élet megy tovább, David fantasztikus munkát végez Spanyolországban – folytatta Neville. – Hasonló összegeket költött volna ő is, mert a Unitedet újra kellett építeni, vérfrissítésre volt szükség. Van Gaal megtehette, viszont az új játékosoknak idő kellett a beilleszkedéshez, de a türelem mára meghozta a gyümölcsét."

Az angol pontvadászat 31. fordulójában a Manchester United szombaton az Aston Villát fogadja, a 16 órakor kezdődő mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik