MU: Uraim, csak angolul! - Van Gaal kiadta a parancsot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 09:58
null
A Manchester United edzői stábjában már megvan az összhang (Fotó: Action Images)
Louis van Gaal érkezésével a Manchester United labdarúgócsapatánál nemcsak a taktika változik meg, hanem a házirend is. A játékosok például csak angolul beszélhetnek egymással a pályán.

 

Juan Mata beilleszkedését biztos megkönnyítette a Manchester Unitednél, hogy több csapattársával anyanyelvén is kommunikálhatott. A nyáron Ander Herrera érkezésével tovább nőtt a spanyol nyelvű kontingens az MU-nál, mégis kevesebb spanyol szót lehet majd hallani a jövőben a „vörös ördögök” háza táján.

„Angolul beszélünk. A menedzser azt mondta, hogy angolul kell beszélnünk” – idézi a BBC Sport Juan Matát.

Louis van Gaal nemcsak a házirend egyes pontjait változtatta meg, hanem a gárda hadrendjét is igyekszik az elképzelései szerint átalakítani. Mégpedig olyanra, amellyel a holland válogatottal a nyári világbajnokságon bronzérmet szerzett. Ez alapján a manchesteri csapat is átáll az ötvédős rendszerre, amelyben a szélsőhátvédeknek fontos támadófeladataik is lesznek.

„Új rendszert próbálunk elsajátítani – mondta Mata az átállásról. – Nem tudom, mennyi időt vesz ez igénybe, talán egy hónapot vagy kettőt, a legfontosabb azonban az, hogy higgyünk abban, amit csinálunk. Nekem személy szerint az fekszik, ha a két csatár mögött szerepelek. Jól érzem magam azon a poszton. Ez a rendszer rendkívül veszélyes lehet, de nagy szervezettségre van szükség, és sokat kell kommunikálnunk egymással.”

A Chelsea-től klubrekordot jelentő 37.1 millió fontért igazolt spanyol támadó jó véleménnyel van Louis van Gaalról.

„Nagyon őszinte – dicsérte Mata a 62 éves holland szakembert. – Egyenes ember, mindenkinek a szemébe mondja a véleményét. Ezt így is kell csinálni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik