MU: Solskjaer lapátra kerülhet, Pochettino váltja?

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 14:20
null
Solskjaert Pochettino váltja? (Fotó: AFP, archív)
Brit sajtóhírek szerint a Manchester Unitednél már azon dolgoznak, hogy megtalálják Ole Gunnar Solskjaer utódját.

 

Angliában hetek óta téma a norvég menedzser sorsa – noha az MU az előző idényben nagy hajrával odaért a 3. helyre a Premier League-ben, a jelenlegi kiírásban Solskjaer alakulata finoman szólva sem teljesít jól: hat összecsapáson mindössze hét pontot gyűjtött, amivel csak a 15. a bajnokságban.

A helyzetet súlyosbítja az is, hogy a Manchester United szerda este óriási meglepetésre 2–1-re kikapott a török Istanbul Basaksehirtől.

A blamát követően ismét terítékre kerültek a Solskjaer jövőjét firtató cikkek a brit sajtóban, a Manchester Evening News ráadásul már azt is tudni véli, hogy a klub vezetősége a menedzser utódját keresi – a portál szerint a megoldás a legutóbb Tottenham Hotspurt irányító Mauricio Pochettino lehet.

Mint olvasható, a klub a kínos vereség előtt ugyan támogatta Solskjaert, ha azonban a gárda hétvégén kikap az Evertontól, akkor a helyzet könnyen változhat – az oldal szerint a Manchester United képviselői már meg is keresték Pochettinót, hogy elvállalná-e a csapat irányítását.

Az argentin szakember épp néhány napja nyilatkozott egy műsorban: mint elmondta, késznek érzi magát a visszatérésre, csak a megfelelő ajánlatra vár.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ,
H-CSOPORT
ISTANBULBASAKSEHIR (török)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (2–1)
Isztambul,
Fatih Terim Stadion. Vezette: Davide Massa (olasz)
BASAKSEHIR: Günok – Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo – Alekszics, Özcan (Topal, 87.), Kahveci (Ponck, 90.) – Visca, Demba Ba (Gulbrandsen, 80.), Türüc.Vezetőedző: Okan Buruk
MANCHESTER UNITED: D. Henderson – Wan-Bissaka (Fosu-Mensah, 76.), Tuanzebe (McTominay, a szünetben), Maguire, Shaw – Van de Beek (Pogba, 61.), Matics – Mata (Cavani, 61.), Bruno Fernandes, Rashford (Greenwood, 76.) – Martial. Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Demba Ba (13.), Visca (40.), ill. Martial (43.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 3 2 1 8–3 +5 6
2. RB Leipzig 3 2 1 4–6 –2 6
3. Paris SG 3 1 2 4–4 0 3
4. Istanbul Basaksehir 3 1 2 2–5 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik