MU: Sir Alex állapotában nincs változás – üdvözlete megérkezett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 20:32
null
Szombaton szállították kórházba agyvérzése miatt (Fotó: AFP)
Egy hétfőn tartott esküvőn Sir Alex Ferguson levele volt a különleges meglepetés az ifjú arától a férjének, aki nagy Manchester United-rajongó. A szombaton agyvérzést kapó skót menedzser állapotában egyelőre nincs változás, Juan Mata, a Man. United középpályása miatta is nyerni szeretne a hátralévő mérkőzések mindegyikén, így az FA-kupa döntőjében is.

 

MÁR NINCS KÓMÁBAN?
A Daily Mail szerint Ferguson már nincs kómában, felült és beszélt a hozzátartozóival. Csak remélhetjük, hogy a brit lap információi valósak.

Mint beszámoltunk róla, Sir Alex Ferguson szombaton agyvérzést kapott, ami után megműtötték, s azóta is az intenzíven ápolják. A 76 éves skót szakember – aki 27 éven keresztül volt a Manchester United menedzsere – állapotáról új információ egyelőre nem látott napvilágot.

A United közleményéből kiderül, a futballvilág szereplői közül rengetegen kívántak jobbulást, mielőbbi felépülést Fergusonnak, a sort természetesen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel kezdik, az európaival folytatják, kitérnek a hazai szövetségekre, majd ABC-sorban sorolják mindazon klubokat, amelyek a hétvége során üzentek – az Arsenaltól, a városi rivális Manchester Cityn keresztül a Tottenhamig.

A klub honlapja idézi a csapat spanyol középpályását, Juan Matát is, aki személyes blogjában természetesen a szombat este történtekkel foglalkozik. A 30 éves középpályás, kitért arra, hogy ugyan nem dolgozhatott Sir Alex keze alatt, azért tisztában van azzal, amit a klub életében Sir Alex jelentett.

„Sajnálom, hogy soha nem nyílt lehetőségem arra, hogy a játékosaként dolgozhassak, azzal viszont tisztában vagyok, hogy mit jelent a klub számára Sir Alex. Éppen ezért a szezon utolsó három meccsét már csak miatta is meg kell nyernünk, különös tekintettel az FA-kupa döntőjére. Ezért fogunk kőkeményen edzeni a következő napokban, miközben várjuk a Sir Alex felépüléséről szóló híreket” – fogalmazott Mata.

Miután a szombaton kórházba került és megműtött 76 éves skót szakember állapotáról az őt kezelő kórház nem nyilatkozott, ezért például az ír Independent egy idegsebész segítségével próbálja megmagyarázni, mennyire súlyos lehet Ferguson állapota.

„Az ő korában és az ő előzményeivel, kortörténetével a legvalószínűbb, hogy intracerebrális agyvérzést szenvedett, ami az agyszöveten belüli vérzést jelent, és visszafordíthatatlan károsodást tud okozni. Az, hogy megműtötték, jelenheti azt, hogy az orvosok úgy gondolták, hogy a vérrög mérete is roncsolhatja a további agyszöveteket. Ez gyakran életmentő beavatkozás, aminek célja, hogy csökkentsék a lehetőségét bármilyen hosszú távú, maradandó fogyatékosság későbbi kialakulásának. Mindenesetre a következő napok létfontosságúak lesznek a felépülése szempontjából” – írta a lapnak Peter Hamlyn, idegsebész, a lap állandó szakírója.

Sir Alex utolsó üzenete
Sir Alex utolsó üzenete

Eközben meglepő ajándékkal kedveskedett Angliában MU-drukker leendő férjének Becky Clarke a mostani esküvőjük alkalmából. Még másfél héttel ezelőtt kereste fel a Manchester Unitedet, hogy ugyan megoldható lenne-e, hogy Sir Alex Ferguson néhány sorral kedveskedjen MU-rajongó leendő urának, az egybekelés alkalmából.

Megoldható volt, Sir Alex papírra vetett néhány sort, és üdvözletét azzal zárta, hogy felhívta a ifjú pár figyelmét: „Emlékezzetek, a házasság maratoni futás, nem pedig sprint.”

„Valószínű, hogy a múlt héten írta, ez igazán különleges ajándék, főleg azok fényében, hogy szombaton mi történt vele. Nagyon bízom a felgyógyulásában” – mondta az ifjú férj, Geoff Dignan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik