MU: rekordbevételt könyveltek el, de a trófeák a fontosak

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.24. 16:13
null
A pályán mérsékelten, a pénzügyekben rendkívül sikeres a Manchester United az utóbbi időszakban (Fotó: AFP)
A Manchester United hivatalos közleményben tudatta, hogy rekordot jelentő 627.1 millió fontos bevételt termelt a 2018–2019-es idényben. A pályán mutatott gyenge forma mellett a klub pénzügyei rendben vannak.

 

A Manchester United pénzügyi eredményei kiválóak, a rekordot jelentő 627.1 millió fontos bevétel erről árulkodik. A Sky Sports ugyanakkor hozzáteszi, az adózás utáni nyereség 185.8 millió font, ami jövőre 155-165 millió font körül alakul várhatóan, és ez még tovább csökkenhet. Nem véletlen, hiszen a legutóbbi idényt a Premier League-ben a hatodik helyen zárta a csapat, így lemaradt a Bajnokok Ligájáról, amivel jelentős pénzektől esett el.

A klub a nyáron mintegy 150 millió fontot költött három játékos, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka és Daniel James megszerzésére, a pályán nyújtott teljesítmény azonban elmarad a várakozásoktól. Ole Gunnar Solskjaer csapata ebben az idényben a PL-ben hat meccsen nyolc pontot gyűjtött, jókora kritikaáradatot magára borítva. Ed Woodward ügyvezető alelnök az alábbiakat mondta a klub közleményében:

„Az elsődleges célunk továbbra is a trófeák szerzése. A csapat újjáépítésén dolgozunk, folytatjuk a fiatalok felépítését, a klub és a menedzser elképzelésével egyetértésben. Ez tükröződik abban is, hogy három remek futballistát igazoltunk, kulcsjátékosainkkal szerződést hosszabbítottunk, és az akadémiáról is kopogtatnak a tehetségek az első csapat kapuján. Mindenki elszántan dolgozik, hogy kupákat nyerjünk.”

Efelé újabb lépést tehát szerdán (21.00) a Manchester United, amely a Ligakupában a harmadosztályú Rochdale-t fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik