MU: „Olaszországban már 3-szor kirúgták volna Moyest”

Vágólapra másolva!
2014.03.01. 09:50
A Chelsea korábbi menedzsere, a játékosként 59-szeres olasz válogatott Gianluca Vialli szerint David Moyest Olaszországban ennyi idő alatt már háromszor kirúgták volna.

„Olaszországban a menedzsereket szimplán az eredményeik alapján ítélik meg, így az olasz edzők nem is érzik magukat túl jól. Olaszországban mostanra már vagy háromszor kirúgták volna” – mondta Vialli a Manchester United menedzseréről.

Minden sorozatot egybevéve az MU a legutóbbi 12 mérkőzéséből mindössze négyet nyert meg, búcsúzott az FA- és a Ligakupától, a Bajnokok Ligájában pedig a nyolcaddöntő első meccsén 2–0-s vereséget szenvedett az Olympiakosz otthonában. A bajnokságban a negyedik Liverpoollal szemben 11 pont a hátránya.

„A Premier League-ben érzed, hogy egy kicsit több időt adnak a problémák megoldására. Sokkal megértőbbek, fontosabbnak gondolnak, a tulajdonosok nem hiszik azt, hogy okosabbak nálad. Hagynak dolgozni, és nem rúgnak ki az első egy-két vereség után."

Vialli tisztában lehet az angol helyzettel: menedzserként irányította a Chelsea-t, amellyel Ligakupát, FA-kupát és KEK-et nyert. Később a Watfordnál dolgozott, de 2002-es távozása óta nem vállalt menedzseri munkát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik