MU: Moyes nem szólt bele, hogy ki rúgja a tizenegyeseket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.23. 10:18
null
A tizenegyesek láttán Moyesnak volt oka bosszankodni (Fotó: Action Images)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Manchester United labdarúgócsapatának játékosai mindössze egyszer találtak be a szétlövés során a Sunderland elleni angol Ligakupa-elődöntő visszavágója végén, így nem jutottak be a fináléba. David Moyes, az MU menedzsere elmondta, nem szólt bele abba, hogy ki lője a tizenegyeseket.

Moyes azzal indokolta a döntését, hogy csapatát rengeteg sérülés sújtotta, így azok vállaltak tizenegyest, akiknek nem volt semmilyen problémájuk.

Az ominózus újságcikk (Fotó: 101greatgoals.com)
Az ominózus újságcikk (Fotó: 101greatgoals.com)

„Borzalmasan rúgtuk a tizenegyeseket. Beszéltem a csapattal, és ők öten döntöttek úgy, hogy vállalnak egy rúgást. Közösen határoztunk úgy, hogy a játékosok egymás közt választják ki a vállalkozókat” – utalt a skót szakember Danny Welbeckre, Adnan Januzajra, Phil Jonesra, Rafaelre és Darren Fletcherre, akik közül csak utóbbi futballista talált a kapuba.

A Manchester United biztos lábú ítélet-végrehajtói közül Wayne Rooney, Robin van Persie és Nani sérüléssel bajlódik, míg Ryan Giggs és Ashley Young a kispadon foglalt helyet a meccsen, így olyanok rúgtak tizenegyeseket, akik alapesetben nem szoktak.

Moyes hozzátette, ha százszázalékos állapotban érezte volna magát, akkor Javier Hernández lőtt volna, ahogy a hosszabbításban lecserélt Michael Carrick is.

„Nem játszottunk jól, de megvoltak a helyzeteink, hogy eldöntsük a továbbjutást. Csalódott vagyok, a hajrában nem nyújtottunk jó teljesítményt” – mondta az MU menedzsere, aki 2010-ben a Sunday Timesban megjelentetett írásában azt ecsetelte, hogyan kell megnyerni egy tizenegyespárbajt...

Az 50 esztendős tréner a Juan Mata megvásárlására irányuló kérdésekre nem kívánt válaszolni. Mint ismert, a „vörös ördögök” sajtóhírek szerint megegyeztek a Chelsea-vel a spanyol válogatott támadó vételáráról, aki ma orvosi vizsgálaton vesz részt Manchesterben.

A mérkőzésen egyébként egy vicces jelenetnek is szemtanúi lehettek a nézők: a hazaiak egyik ellentámadása során Lee Mason játékvezető az MU térfelének közepén „faultolta” a két együttes egy-egy játékosát.

ANGLIA, LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester United–Sunderland 2–1 (1–0, 1–0, 1–0) – 11-esekkel 1–2
Manchester, Old Trafford. V: Lee Mason
Manchester United: De Gea – Rafael, Smalling, Evans, Büttner (Evra, 85.) – D. Fletcher, Carrick (P. Jones, 95.) – Januzaj, Kagava (Valencia, 61.), Welbeck – Javier Hernández. Menedzser: David Moyes
Sunderland: Mannone – Bardsley, W. Brown, O'Shea, M. Alonso – L. Cattermole (C. Gardner, 83.) – A. Johnson, Ki Szung Jung, Colback, Borini (Altidore, 87.) – S. Fletcher. Menedzser: Gus Poyet
Gólszerző: Evans (37.), J. Hernández (121.), ill. Bardsley (118.)
Továbbjutott: a Sunderland, 3–3-as összesítést követően 11-esekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik