MU: Moyes a sajtóból tudta meg, hogy kirúgják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 16:12
Angliában az LMA, a Premier League Menedzsereinek Szövetsége közleményben fejezte ki elégedetlenséget David Moyes elküldésével kapcsolatban.

A Manchester United exmenedzserét, David Moyest hivatalosan kedd reggel bocsátották el a klubtól. Az LMA közleményében profikhoz méltatlannaknevezte azt, ahogy a skót menedzsert menesztették, mivel a médiában már 24 órával korábban megjelentek olyan hírek, miszerint felbontják a szerződését.

„Az LMA szeretné kifejezni csalódottságát David elbocsátásával kapcsolatban – mondta Richard Bevan, a szövetség vezérigazgatója. – A sajtó már jóval azelőtt megszellőztette a távozását, hogy a klub hivatalosan is értesítette volna őt. A Unitednál eltöltött ideje alatt becsülettel és professzionálisan végezte a munkáját, kimutatva elkötelezettségét egy gazdag tradíciókkal rendelkező klubhoz. Nagyon szomorú látni, ahogyan David elküldését kezelték. Ez profikhoz méltatlan volt. Ő az egyik legtehetségesebb brit edző, aki háromszor elnyerte az LMA Év edzője díját. Hiszem, hogy szép jövő áll előtte, tanul a hibáiból, és hamarosan új fejezetet nyit a karrierjében.”

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a Manchester United korábbi támadója, Andy Cole is.

„Úgy gondolom, hogy mindenki nagyon csalódott az események után – mondta Cole. – Ha egy új klubhoz mész, az a természetes, hogy a játékosok mögéd állnak, és együtt akartok sikeresek lenni. Ez most nem történt meg. Bízom benne, hogy Giggs vezetésével szépen zárja a szezont a csapat. Nem lennék meglepve, ha Butt-tal és Scholesszal együtt a régi nagyok az új menedzser mellett is szerepet kapnának.”

Korábban megírtuk, hogy az új jelöltek közül Van Gaallal már tárgyalt a klub, akin kívül még két edzőjelölt van, közülük Ferguson választhat. A búcsúzó menedzser is megszólalt, és nyilatkozatában a játékosokon kívül mindenkinek megköszönte az MU-nál töltött időt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik