MU: meglepetés? Nem De Gea, hanem Ronaldo lett az év játékosa

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 13:44
A Manchester Unitedhez visszatérő Cristiano Ronaldót választották meg a szurkolók a mögöttünk hagyott idény legjobb MU-játékosának. A 37 éves portugál klasszis negyedszer kapta meg a Sir Matt Busby-díjat, amivel utolérte David de Geát az örökrangsorban.

Cristiano Ronaldót az első manchesteri korszaka alatt háromszor választották meg az év legjobbjának (2004, 2007, 2008), most pedig rögtön a visszatérése utáni első idényében jutalmazták. Immár négyszeres nyertes, szintúgy, mint David de Gea, aki az elmúlt nyolc évben négyszer lett a díjazott. Ő idén is a legjobb háromban volt (Fred volt a harmadik), de némi meglepetésre CR lett a befutó.

Pláne akkor számít annak, ha a The Athletic februári kutatására alapozunk, amely során megkérdezték a szurkolókat, hogy a portugál játékos menjen vagy maradjon, s a válaszadók több mint fele azt mondta, menjen.

Ronaldo az MU-ban 38 mérkőzésen 24 gólt szerzett a mostani kiírásban, valamint három gólpasszt is kiosztott. Mesterhármasokat is szerzett, a tavasszal rekordok sokaságát döntötte meg. Csapata viszont gyengén szerepelt, ő is sokszor eltűnt a pályán, ezért felerősödtek a hangok, hogy el kellene engedni őt. A Transfermarkt statisztikái is alátámasztják azonban, hogy vele jobban teljesített a csapat.


A Premier League-ben 18 találatig jutott, amivel harmadik lett a góllövőlistán. A Bajnokok Ligájában hét meccsen hatszor volt eredményes. A Unitedben ötször volt a hónap legjobbja és tízszer választották meg a meccs legjobbjának – hívta fel a figyelmet a manutd.com.

Ugyan az angol bajnokság mostani kiírásában egyedülálló módon kétszer is ő lett a hónap játékosa, az év csapatába nem került be.

Érdekesség, hogy a játékosok körében – összességében már negyedszer – a 31 éves spanyol kapus nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik