MU: Lukakunak Solskjaer miatt távoznia kell – Leekens szerint

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 15:51
null
Leekens szerint Lukaku nem érzi, hogy Solskjaer bízna benne, ez pedig rossz hatással van a játékára (Fotó: AFP)
A korábban többek között a belga és a magyar válogatottat is irányító Georges Leekens Romelu Lukakuról, a Manchester United csatáráról nyilatkozott az angol sajtóban. A szakember úgy véli, a futballistának nem tett jót az idény közben José Mourinho helyére kinevezett új szakvezető, Ole Gunnar Solskjaer érkezése, ezért jobban tenné, ha távozna az MU-tól.

 

„Lukaku fantasztikus futballista, de a manchesteri edzőváltás nem tett jót neki – idézi a Mirror Georges Leekenst.A válogatottban Kazahsztán és Skócia ellen sokkal felszabadultabb volt, gólokat is szerzett (mind a két meccsen betalált, a skótok ellen kétszer is – a szerk.). Neki arra van szüksége, hogy érezze, bíznak benne.”

A magyar és a belga válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint Lukakunak szüksége van arra, hogy érezze, az edzője bízik benne. Ha bizonytalanná válik a helye a csapatban, akkor ez a játékára is kihat.

„Úgy gondolom, ez a legjobb pillanat, hogy Olaszországba szerződjön, egy olyan országba, ahol sokkal taktikusabb a játék. Ő már a múltban is megmutatta, nem ijed meg a klubváltásoktól” – mondta a jelenleg munkanélküli Leekens a 26 éves Lukakuról, aki az MU előtt az Evertonban, a West Bromwich Albionban, a Chelsea-ben és az Anderlechtben is játszott, az utóbbi időben pedig a sajtóban az olasz Interrel boronálták össze.

Néhány héttel ezelőtt egyébként a belgák jelenlegi szövetségi kapitánya, Roberto Martínez is arról beszélt, hogy a csatárnak környezetváltásra lenne szüksége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik