MU: Ferguson a Lippi-féle Juventust állította példaként

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 14:00
null
Marcello Lippi és Alex Ferguson, a két jó barát (Fotó: Action Images)
Marcello Lippit meglepte Sir Alex Ferguson azzal, hogy bejelentette visszavonulását. Az olasz edző  elárulta, hogy a kilencvenes években általa irányított Juventus nagy hatással volt a skót szakemberre.

Lippi és Ferguson jó barátságot ápol, de utóbbi nem említette olasz kollégájának, hogy fel szeretne állni a Manchester United kispadjáról. Épp ellenkezőleg.

„Nem számítottam erre – nyilatkozta Ferguson szerdai bejelentéséről a Juventusszal 1996-ban BL-t, az olasz válogatottal 2006-ban vb-t nyerő Lippi. – Nem gondoltam volna, hogy abba akarja hagyni. Többször beszéltem vele, az elmúlt években is, és mindig azt mondta, hogy a labdarúgás az élete, nem akar hazamenni a »főnökhöz«, azaz a feleségéhez. A világot járva ezentúl nemcsak a United, hanem a futball nagykövetének is kell lennie.”

Ferguson nem volt rest ellesni más csapatoktól a jó megoldásokat, videón sokszor megmutatta a Lippi-féle Juventust a Manchester United játékosainak, példaként állítva eléjük a torinói csapatot.

„Először egy összejövetelen találkoztunk, amelyet Európa legfontosabb edzőinek szerveztek.
Emlékszem, azt mondta, hogy lenyűgözte az a koncentráció, amit a Juve futballistáinak arcán lehetett látni a játékoskijáróban. Sokszor említette, hogy a Juventust állította az egyik példaként a nagy Manchestere felépítésekor. Nem nagyon beszélek angolul, míg ő egy elég különös angolt használ, így tolmácsra volt szükségünk. Aztán felfedeztük, hogy mindketten beszélünk franciául, így attól kezdve így kommunikáltunk. Nagyszerű a viszonyunk, italokat is cseréltünk egymással. Ő whiskey-t küldött nekem, én neki pedig olasz bort, amit annyira szeret.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik