MU: „Ez a legfőbb különbség Mourinho és Solskjaer között”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 11:51
null
Van Gaal szerint Ed Woodward nem járt el korrekten vele szemben (Fotó: AFP)
A BBC nemrég hosszabb anyagot közölt a legutóbb a Manchester Unitednél dolgozó Louis van Gaallal, aki többek között azt is elmondta, miben látja a legnagyobb különbséget két utódja, José Mourinho és a pozíciójában csütörtökön hivatalosan is megerősített Ole Gunnar Solskjaer között.


A korábban az Ajaxnál, az FC Barcelonánál, az AZ Alkmaarnál, a Bayern Münchennél és a holland válogatottnál is edzősködő, ma Portugáliában élő Van Gaal 2014 és 2016 között volt az MU menedzsere. 2016-ban FA-kupát nyert a csapattal, állítása szerint ez edzői karrierje legnagyobb eredménye, hiszen Ed Woodward elnök ellehetetlenítette a munkáját.

„Annak ellenére nyertem egy trófeát, hogy hat hónapig szorult a hurok a nyakamon. Emiatt dühös vagyok a Glazer családra és Ed Woodwardra, Ed tudta, hogy a Manchester United lesz az utolsó klubom. El tudtam képzelni, hogy Mourinhót hozzák a helyemre. Kiemelkedő edző, több trófeát nyert, mint én. Ami viszont nem tetszett, az az volt, hogy Woodward felvette a kapcsolatot az utódommal, és hat hónapig tartotta a száját, tudva, hogy levált engem. Minden pénteken úgy mentem be a sajtótájékoztatókra, hogy megkérdezték, mit szólok a pletykákhoz. Hogyan hat ez egy edző tekintélyére?”

Az MU 2016. május 21-én nyerte meg az FA-kupát, nem sokkal később Van Gaalt kirúgták.

„A meccs másnapján beszéltem Woodwarddal. Az volt az indoka, hogy én már csak egy évig maradnék a klubnál, míg Mourinho három, négy vagy öt évig is maradna. Értékelem, hogy magángéppel utaztatott vissza Portugáliába, de az indokai nem voltak a legjobbak.”

A már visszavonult holland szakember utódairól is elmondta a véleményét.

„Mourinho leparkolta a buszt és kontrákra játszott. Most van egy másik menedzser, aki leparkolja a buszt és kontrákra játszik. A legfőbb különbség kettejük között, hogy Solskjaer nyer.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik