MU: Ekkor döntöttem el, hogy távoznom kell – Rooney

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.17. 13:23
null
Mourinho addig magyarázott Rooneynak a 2017-es Ligakupa-döntőben, hogy nem maradt idő a cserére (Fotó: AFP)
Az angol válogatottól csütörtök este elköszönő Wayne Rooney a Sky Sportsnak adott interjúban elmondta, melyik volt az a pillanat, amikor eldöntötte, elhagyja a Manchester Unitedet.

Az angol támadó 2017-ben13 idény után távozott a Manchester Unitedtől, s bár két trófeát is nyert a klub az utolsó szezonjában, José Mourinho a Ligakupa és az Európa-liga döntőjében is csak a kispadra nevezte.

„Az emberben néha kétségek támadnak, felteszi magának a kérdést, elég jó ehhez a szinthez? Nálam ez akkor jött el, amikor Mourinho rendszeresen kihagyott a csapatból – mondta Rooney. Arra jutottam, hogy igen, elég jó vagyok, de sohasem kapom már meg a lehetőséget. Az Európa-liga döntőjében egy percet kaptam, a Ligakupa fináléjában is csereként álltam volna be a végén, de lejárt az idő. Megszégyenítő volt.”

A Southampton ellen 3–2-re megnyert meccs után Mourinho gesztust akart mutatni Rooneynak, de visszafelé sült el.

„A meccs után odajött hozzám, és azt mondta: »Te vagy a csapatkapitány, neked kell felemelned a trófeát.« Azt gondoltam, mi a fene? Egy percet sem játszottam. Erőltette, felmentem a pódiumra, átvettem a trófeát, felemeltem, és azonnal tovább is adtam. Ekkor éreztem úgy, hogy azt sem tudom, mit keresek ott. Ekkor döntöttem el, hogy távoznom kell” – mondta Rooney, aki egy szezont töltött nevelőklubjában, az Evertonban, mielőtt 2018 nyarán Washingtonba szerződött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik