MU: a védő sértegette a doppingellenőröket, eltiltották

Vágólapra másolva!
2017.07.31. 16:10
Két nemzetközi kupameccsre szóló eltiltást kapott Phil Jones, az angol élvonalbeli Manchester United labdarúgója. A 25 éves védő az Ajax ellen megnyert (2–0) májusi Európa-liga-döntő után sértegette a doppingellenőröket, ami miatt büntetést szabtak ki rá.

Az AP hírügynökség számolt be róla elsőként, hogy Phil Jones nyomdafestéket nem tűrő szavakat használt a doppingellenőrökre, amikor ellenőrzésre hívták a stockholmi Európa-liga-finálét követően. Az angol védő – aki egyébként a kispadról nézte végig csapata győzelmét – eleget tett a kérésnek, mintákat adott, de nem éppen irodalmi stílusban fejezte ki nemtetszését.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) két nemzetközi kupameccsre eltiltotta Phil Jonest, aki így kihagyja a Real Madrid elleni európai Szuperkupa-meccset és a Manchester United első Bajnokok Ligája-mérkőzését az előttünk álló szezonban. Jones védőtársa, Daley Blind is ellenkezett a doppingellenőrökkel – az AP szerint a társakkal akart ünnepelni inkább –, őt ötezer euróra büntették meg (ahogy egyébként Jonest is).

A klub sem úszta meg: tízezer eurós pénzbüntetést kapott az MU a doppingellenes szabályzat megsértéséért. A „vörös ördögöknek" három napjuk van fellebbezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik