MU: a Leipzig középpályása lehet a United új jobb-bekkje

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.25. 13:39
null
Adams útja Manchesterbe vezethet (Fotó: AFP)
Sajtóhírek szerint Tyler Adams is szerepel azon a szűk listán, amely a Manchester United januári kiszemeltjeinek nevét tartalmazza. Az RB Leipzigben légióskodó amerikai középpályást kiválóan ismeri az MU novemberben kinevezett menedzsere, Ralf Rangnick.

 

A The Atheltic beszámolója szerint Tyler Adams lehet a Manchester United új jobb bekkje. A portál beszámolója szerint a középső középpályás mellett ez az egyetlen poszt, ahová új futballistát keres az angol klub. Az amerikaival mindkét posztot megoldhatná az MU.

Adams személye több szempontból is érdekes: egyfelől évek óta középső középpályást játszik Lipcsében, másfelől anno Rangnick is szerepet játszott az Európába hozatalában. Érdemes megjegyezni, a 22 éves középpályás 2019 januárjában a New York Red Bullstól tette át székhelyét Németországba, az MLS-csapatban pedig karrierje legelején rendre futballozott jobb oldali védőként...

A 22-szeres válogatott játékos piaci értékét 20 millió euróra becsülik, szerződése pedig 2025 nyaráig érvényes Lipcsében. A németeknél eddig 86 tétmeccsen szerepelt, többnyire szűrőként bevetve két gólt és három gólpasszt is összehozott ezeken.

A jelenlegi idényben 13 bajnokin és öt Bajnokok Ligája-meccsen kapott lehetőséget.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik