MU: a Juventus mentőövet dobna Matának - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 10:17
null
Di María (jobbra) érkezésével Mata távozhat? (Fotó: Reuters)
Az angol sajtó arról ír, hogy Ángel Di María és Radamel Falcao szerződtetésével erősen beszűkülnek a lehetőségei a Manchester Unitednél Juan Matának. Ebben a helyzetben a Juventus nyújthat mentőövet a spanyol labdarúgónak, aki már januárban klubot válthat.

 

A támadósorban Robin van Persie és Wayne Rooney eddig is Mata előtt állt, Falcao érkezésével pedig még hátrább szorult. A középpályán Di Maríát aligha a kispadra szerződtették, míg két hasonló stílusú és kaliberű irányító egyidejű játéka kevésbé valószínű, ahhoz speciális taktikai hadrend kell. Mindez a támadósor rovására, ami ilyen klasszisok esetében viszont erősen kérdőjeles.

A Juventus egyelőre kivár, és a BL-szereplés függvényében erősít majd a télen. Mata az MU-val kimarad a nemzetközi kupaküzdelmekből, tehát ebből a szempontból a szezon felénél fenntartások nélkül elvihető.

A 26 éves spanyol év elején, januárban váltott klubot, az MU 40 millió fontot fizetett érte a Chelsea-nek. Értékét a transfermarkt.de most 35 millió fontra teszi, manchesteri szerződése 2018 nyarán jár le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik