David Moyes elbeszélget a színészkedő Ashley Younggal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.16. 15:52
null
„Ne színészkedj!” (Fotó: Action Images)
Nagy vitát váltott ki Angliában a Manchester United–Crystal Palace bajnoki. Na nem a 2–0-s végeredmény, hanem Ashley Young színészkedésért kapott sárgája, illetve Kagiso Dikgacoi piros lapja miatt. A Palace elnöke, Steve Parish szerint a műesésért is járhatna kiállítás, csakúgy, mint a gólhelyzetben történő szabálytalanságért. David Moyes elmondta, nem szeretné, ha játékosai színészkednének. A statisztikák szerint pedig az elmúlt öt évben 86 alkalommal büntették a játékvezetők a színészkedőket. Sok vagy kevés?




„Ha egy gólhelyzet megakadályozásáért piros lap jár, egy gólhelyzet nem szabályos úton történő megteremtéséért is ki kellene állítani a játékost” – vélekedett Steve Parish, a Crystal Palace elnöke a BBC-nek hétfő reggel.

Ashley Young a Palace elleni bajnoki első félidejében előbb sárga lapot kapott műesésért, majd róla állították ki Dikgacoit tizenegyest érően.

„Az egyetlen őszinte játékos az esetnél Dikgacoi volt, erre neki kell kihagynia mérkőzést eltiltás miatt. Young korábbi szimulálása nyomást helyezett Jon Moss játékvezetőre, aki így befújt egy tizenegyest, ráadásul az eset a tizenhatoson kívül történt, s valószínűleg nem is volt szabálytalanság. Youngnak most van egy sárgája és három pontja, mi meg egyetlen pontot sem kaptunk, és a következő találkozón egy játékosunkra nem számíthatunk” – tette hozzá a klubvezető.

Ian Holloway, a Crystal Palace menedzsere nem kívánta kommentálni az esetet, David Moyes, a United trénere viszont megszólalt az ügy kapcsán.

„Nem akarom, hogy a játékosaim színészkedjenek. Dikgacoi lába valóban lendült Young irányába, de Ashley tette elé a saját lábát. Nem szeretem azt a szabályt, hogy utolsó emberként történő fault miatt piros lapot kell adni. Most is túl szigorúnak bizonyult az ítélet” – mondta Moyes.

Mark Halsey korábbi Premier League-bíró szerint a játékvezetőkön egyre nagyobb a nyomás, s hamarosan akár ideg-összeroppanásról vagy öngyilkosságról is halhatunk a bírók kapcsán.

„Nem sokat kell várni, hogy valaki ideg-összeroppanást kapjon. Ha nem teszünk valamit azért, hogy a nagy nyomás alatt lévő játékvezetőket segítsük, hamarosan öngyilkosságról is halhatunk majd” – vélekedett Halsey.


SZÍNÉSZKEDÉSÉRT KIOSZTOTT LAPOK A PREMIER LEAGUE-BEN (2009–2013)
2013–14: 1
2012–13: 34
2011–12: 20
2010–11: 8
2009–10: 23
A legalább kétszer lappal büntetett színészkedő játékosok: Gareth Bale (6), Fernando Torres (3), Ashley Young, Emmanuel Eboué, Luis Suárez, Daniel Sturridge, Mario Balotelli, Javier Hernández (2-2).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik