Millwall: terepszínű mezzel emlékeznek az I. világháború katonáira - kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.07. 07:44
null
A Millwall terepszínű emlékmeze (Fotó: Millwall FC)
November 11. a tiszteletadás napja a brit Nemzetközösségben: a Remembrance Day alkalmából az első világháború végére, illetve a Nagy Háborúban elesett katonákra emlékeznek. A Millwall labdarúgócsapata engedélyt kért és kapott az angol ligától, hogy terepszínű emlékmezben lépjen pályára november 8-án, a Brentford elleni hazai mérkőzésen.

Az angol másodosztályban szereplő Millwall a tervek szerint ezen az egy mérkőzésen viseli a terepszínű, pipaccsal (a megemlékezés szimbóluma) díszített mezt. A csapat mezszponzora ezúttal lemondott logója megjelenítéséről, a Millwall dresszén a Headley Court Katonai Rehabilitációs Központ címere lesz. A mezbevételekből is a Headley Court részesül, csakúgy, mint a 84 oldalas programfüzet-különkiadás eladásainak bevételeiből.

1914-es mintájú angol egyenruha (Fotó: BBC)
1914-es mintájú angol egyenruha (Fotó: BBC)

Nem a Millwall az első futballcsapat, amely terepszínű mezben lép pályára: a 2013–2014-es idényben az olasz Napoli is erre a mintára esküdött – a hagyományos terepszínű (a klub jellegzetes kékjével díszített) dressz még nem volt annyira meghökkentő, ám a sárgával és kékkel díszített meglehetősen heves (és vegyes) reakciókat váltott ki.

A Napoli terepszínű meze (Fotó: Action Images)
A Napoli terepszínű meze (Fotó: Action Images)
A Napoli terepszínű mintás, némiképp meghökkentő meze
A Napoli terepszínű mintás, némiképp meghökkentő meze
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik