Manchester City: már csak az orvosi vizsgálat kell Yaya Tourénak

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 17:30
Már csak az orvosi vizsgálat hiányzik Yaya Tourénak ahhoz, hogy az angol Manchester City labdarúgócsapatában folytassa pályafutását. A sport.es spanyol internetes oldal szerint erre még júniusban sor kerülhet, így a jövő héten aláírásukkal szentesíthetik is a szerződést az érintett felek.

A G-csoportban szereplő Elefántcsontpart két fordulót követően gyakorlatilag elbúcsúzott a dél-afrikai világbajnokságtól, a Portugália elleni 0–0-s döntetlent a Brazíliától elszenvedett 3–1-es vereség követte. Pontszámban ugyan még beérhetik a portugálokat, riválisukénál jobb gólkülönbséget azonban már aligha érnek el. Elefántcsontpart két fordulót követően gyakorlatilag elbúcsúzott a dél-afrikai világbajnokságtól, a Portugália elleni 0–0-s döntetlent a Brazíliától elszenvedett 3–1-es vereség követte. Pontszámban ugyan még beérhetik a portugálokat, riválisukénál jobb gólkülönbséget azonban már aligha érnek el.

A 27 éves középpályás 2007-ben igazolt a Barcelonához, korábban Belgiumban (Beveren), Ukrajnában (Metalurh Doneck), Görögországban (Olympiakosz) és Franciaországban (Monaco) légióskodott két-két, illetve egy-egy évet. A Premier League új állomáshely lehet számára.

Spanyol sajtóértesülések szerint ha a Manchester City a Bajnokok Ligájába jutással megvalósítja nagy álmát, a katalánok jövőre pluszpénzt is kapnak majd Yaya Touréért.

A City 30+2 millió eurót fizethet Yaya Touré megszerzéséért, amit a katalánok üzleti sikerként is elkönyvelhetnek: nekik még „csak" 11.5 millió eurót kellett áldozniuk az elefántcsontparti légiósra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik