Man. United: Sok mérkőzés jön, sok a sérültünk is - Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.23. 19:22
null
Nincs könnyű helyzetben Van Gaal, továbbra is sok sérültje van (Fotó: Action Images)
Louis van Gaal, az angol Premier League-ben szereplő Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere fel van készülve a karácsonyi időszakot övező meccsdömpingre, de tudja, hogy nem lesz könnyű feladata, mivel továbbra is sérülések hátráltatják együttesét.

A Man. United pénteken a Newcastle Unitedet fogadja, a holland menedzser szerint csapatának meg kell tanulnia, hogyan törje fel a hozzájuk érkező együttesek védelmét, mert ellenfeleik általában idegenben kevésbé bátrak, mint otthon.

„A statisztikám az idegenben lejátszott mérkőzések alapján nem olyan rossz – mondta Van Gaal. – A hazai pályán játszó csapatok bátrabban támadnak, de amikor idejönnek hozzánk, csak a védekezéssel foglalkoznak. Ezért kell nekünk minden találkozón dominálni. Ezt már meg tudjuk tenni negyvenöt-hatvan percen keresztül, de el kell érnünk, hogy sikerüljön a meccseket végiguralni.”

A „vörös ördögök” első keretének továbbra is hét sérültje van, miközben a csapat kilenc nap alatt négy mérkőzést játszik az ünnepek alatt. Van Gaal nem számol azzal, hogy ebben az időszakban túl sokan visszatérnének.

„Chris Smalling és Marouane Fellaini talán esélyes rá, hogy újra pályára lépjen, de nem tartom valószínűnek a visszatérésüket. Vannak olyan labdarúgók, akik kifejezetten élvezik ezt a nagy hajtást – mert gyorsan tudnak regenerálódni két meccs között –, és vannak akik nem. Ezért kénytelen leszek rotálni a csapatot. Sok mérkőzés jön, sok a sérültünk is, nem lesz könnyű.”

A holland szakember hozzátette, örül Radamel Falcao hétvégi góljának, de az nem elég, hogy a kolumbiai jó formában van, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a sikerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik