MU: Ferguson szép szavakkal tüzeli a Liverpoolt a Chelsea ellen

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 17:28
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere úgy véli, hiába csekélyek a Liverpool esélyei a negyedik hely elcsípésére a mostani angol bajnokságban, játékosai apait-anyait megtesznek majd a Chelsea legyőzéséért a vasárnapi rangadón, mert ezt diktálja a vérük és a klubtörténelem – még akkor is, ha sikerük lehetővé teszi a nagy rivális Manchester Unitednek, hogy megelőzze őket a bajnoki örökranglistán.

A pillanatnyilag a második helyen álló (és vasárnap a Sunderland otthonában pályára lépő) Manchester United csak akkor lehet bajnok, ha a hátralévő két fordulóban ledolgozza egypontos hátrányát a Chelsea-vel szemben. Ha az MU lesz az aranyérmes, 19 elsőségével egyedül uralja majd az örökranglistát, megelőzve a Liverpoolt (18).

„A nagy klubok nem vágják sutba történelmüket és hagyományaikat egy mérkőzés kedvéért. Tizenegy európai kupadöntőjük és tizennyolc bajnoki címük van, fantasztikus a történelmük, ami kötelez. Gondolja bárki is, hogy csalódást akarnak okozni a szurkolóiknak? Hogy ők meg tudnák emészteni, ha kedvenceik megadják magukat?" – tett fel két költői kérdést is Ferguson, aki szerint kizárt, hogy a liverpooliak keresztbe akarnának tenni nekik, még ha rivalizálnak is egymással.

Sir Alex emlékeztetett: az 1994–95-ös idény utolsó fordulójában a „vörösök" úgymond szívességet tettek az MU-nak a Blackburn legyőzésével – hogy a bajnoki cím mégsem került Manchesterbe, s a Roversé lett, arról kizárólag az MU tehetett (West Ham, 1–1).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik