Man. City: őrült sztori került elő, véletlenül majdnem átigazolták Messit

Vágólapra másolva!
2020.01.02. 11:49
Garry Cook, a Manchester City korábbi ügyvezető igazgatója a The Athleticnek adott interjút a manchesterieknél eltöltött napjairól, és elárult egy eddig sosem hallott, egészen őrült történetet arról, hogyan szerződtették majdnem Lionel Messit. Ráadásul egy félreértés miatt!

Cook 2008 és 2011 közt volt a Manchester City ügyvezető igazgatója, vagyis abban az időszakban, mikor megkezdődött az új tulajokkal a csapat felvirágoztatása. Cook olyan sztárok szerződtetésért volt felelős, mint Vincent Kompany vagy Carlos Tévez.

És kis híján Lionel Messi is csatlakozott ehhez a listához, pedig senki nem gondolta egy pillanatig sem, hogy van esélyük megszerezni a Barcelona klasszisát…

Tizenkét évvel ezelőtt, 2008-ban járunk. Akkoriban a thaiföldi Thaksin Shinawatra volt a Manchester City tulajdonosa, aki Pairoj Piempongsantot bízta meg az átigazolások kezelésével akkoriban.

Cook és egyik nagy „szerzeménye”, Roberto Mancini (Fotó: AFP)
Cook és egyik nagy „szerzeménye”, Roberto Mancini (Fotó: AFP)

Piempongsant pedig a többek közt Carlos Tévez átigazolásában is nagy szerepet játszó Paul Aldridge-dzsal beszélt telefonon az átigazolási piacról, a konferenciabeszélgetésben pedig Cook is részt vett.

Most mindenki képzelje el a következőt… Paul Aldridge a londoni akcentusával ordít a telefonba: »Pairoj, mondd már meg, mégis mit akarunk csinálni ebben az átigazolási időszakban! Kezd kicsúszni minden a kezünkből… Pairoj eközben a kanapén feküdt az irodájában, épp masszírozták, és így ordított vissza a telefonban: »Igen, igen, igen minden nagyon zavaros, minden kezd nagyon zavaros lenni!«” – idézte fel a történteket Cook.

Hogy hol a probléma? Ott, hogy mivel a társalgás angol nyelven szólt, így a masszírozása közben visszaszóló Piempongsant mondata így szólt: „Yes, yes, yes, very messy, messy, it's getting messy!”

Messi Manchesterben? Majdnem! Véletlenül… (Fotó: AFP)
Messi Manchesterben? Majdnem! Véletlenül… (Fotó: AFP)

„Na, itt valami nagyon elcsúszott, ugyanis, a lányom életére esküszöm, úgy hallottuk a mi irodánkban, hogy azt mondja, »Meg kell szereznünk Messit!« (Eredeti nyelven: »We've got to get Messi!«)” – mondta Cook.

„Utána összeültünk Paullal, és megbeszéltük, nincs mit tenni, teszünk egy ajánlatot, aztán meglátjuk, mi lesz. Szóval tettünk egy 70 millió fontos ajánlatot Lionel Messiért. Másnap jött a Premier League vezetőségétől a telefon, és kérdezték, hogy ezt komolyan gondoltuk-e, és normálisak vagyunk-e. Állítólag felhívta őket a Barcelona, és közölték, ha néhány nappal előbb fut be az ajánlat, hajlandóak lettek volna tárgyalóasztalhoz ülni, de így már túl késő volt…” – tette hozzá.

És így lett kis híján Lionel Messi a Manchester City játékosa. Véletlenül…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik