Man. City: ezért engedték el a csatárokat – egyelőre bevált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.31. 10:30
A Manchester City a triplázó Kelechi Iheanacho vezérletével 4–0-ra nyert a Premier League utolsó helyén álló Aston Villa vendégeként az angol FA-kupa negyedik fordulójában. A mérkőzést követően a győztes csapat menedzser, Manuel Pellegrini elárulta, annak idején megvolt rá az oka, hogy csatárai közül Sztevan Joveticset és Edin Dzekót is elengedje.

A chilei szakember a feltörekvő Kelechi Iheanacho edzésmunkájával és tehetségével indokolta, hogy korábban két rutinosabb támadóját is a piacra dobta. A nigériai csatár a jelenlegi szezonban 18 tétmérkőzésen nyolc gólt és hat gólpasszt jegyzett, tehát a hatékonyságára nem lehet panasz.Kelechi Iheanacho edzésmunkájával és tehetségével indokolta, hogy korábban két rutinosabb támadóját is a piacra dobta. A nigériai csatár a jelenlegi szezonban 18 tétmérkőzésen nyolc gólt és hat gólpasszt jegyzett, tehát a hatékonyságára nem lehet panasz.

„Ifjú és nagyon tehetséges játékos. Joveticset és Dzekót azért engedtük el, mert mindennap látom, hogy Iheanacho milyen edzésmunkát végez, és tudom, mire képes. Nagyon örülök a teljesítményének” – mondta Pellegrini a BBC-nek.

A Manchester City tavaly nyáron engedte el Joveticset és Dzekót. A montenegrói támadó az Interhez, míg a bosnyák csatár a Romához távozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik