Man. City: De Bruyne visszatér a válogatottól, kérdéses a játéka a rangadón

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 07:32
null
De Bruyne nem játszotta végig az angolok elleni meccset (Fotó: AFP)
Nincs százszázalékos állapotban, így visszatér a Manchester Cityhez a belga labdarúgó-válogatott klasszisa, Kevin De Bruyne, aki így kihagyja a szerdai, Izland elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést.

 

A 29 éves középpályás kezdőként 73 percet játszott az Anglia ellen 2–1-re elveszített találkozón. Roberto Martínez szövetségi kapitány a lefújás után már jelezte, hogy De Bruyne nincs teljesen rendben, ezért is hozta le.

„Nem mondanám, hogy sérült, viszont érzett valamit. Túlságosan korai még beszélni erről, de nem érzi magát százszázalékosnak. Elővigyázatosságból cseréltem le” – mondta a 47 esztendős szakember vasárnap este.

Hétfőn az orvosi stáb megvizsgálta De Bruynét, és megállapította, hogy a középpályás nincs játékra alkalmas állapotban, így nem léphet pályára szerdán Izland ellen. A szövetség ezt a hivatalos Twitter-oldalán is megerősítette, hozzátéve, hogy De Bruyne visszatér Manchesterbe.

Pep Guardiola gondjai így tovább súlyosbodnak, Raheem Sterling az előző héten szintén sérülés miatt került ki az angol válogatott keretéből, Sergio Agüero már régóta sérült, Olekszandr Zincsenko az argentinhoz hasonlóan még nem lépett pályára az új idényben, ráadásul a csapat másik klasszis csatára, Gabriel Jesus sincs bevethető állapotban.

Az egyetlen örömteli hír Ilkay Gündogan visszatérése, a német válogatott futballista számára véget ért a pozitív Covid–19-tesztjét követő karantén, és már elkezdhette az edzéseket, azaz rá minden bizonnyal számíthat Guardiola az Arsenal elleni rangadón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik