Man. City: Agüero megnevezte, kinek kellene örökölnie a 10-es mezét

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 10:56
null
Agüero (balra) Fodennek (jobbra) adná oda a 10-es mezt (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Sergio Agüero távozik az angol bajnok Manchester Cityből. A 32 éves labdarúgó a klubjában 10-esben játszott, amely a Bajnokok Ligája-döntő után új gazdára vár majd. Az argentin támadó meg is nevezte azt a személyt, akinek szerinte „örökölnie” kellene a mezszámát – számolt be a manchestereveningnews.co.uk.

 

A nyár egyik legnagyobb kérdése az lesz, hogy Sergio Agüerót pótolni kívánja-e Josep Guardiola, és ha igen, akkor kivel. A távozó argentin azonban nem akarja, hogy olyan futballista viselje a jövőben a 10-es számú mezt a csapatnál, akit most fognak csak szerződtetni – írja a manchestereveningnews.co.uk.

„Azt hiszem, a 10-es mezt Phil Fodennek kellene adni – jelentette ki Agüero a Twitchen. – Páran azt mondják, Kevinnek (Kevin De Bruyne – a szerk.) kellene. De mivel Kevin a korábbi csapataiban is a 17-est hordta, nem hiszem, hogy lecserélné. Ezért gondolok Phil Fodenre.”

Nos, a 32 esztendős támadó rosszul emlékszik, mivel De Bruyne a Manchester Cityben viseli először a 17-es szerelést, a Genkben és a Wolfsburgban a 14-es, míg a Chelsea-ben a 15-ös volt az övé. Fodené jelenleg a 47-es.

A The Mail 2019-ben megírta, hogy Fodentől megkérdezték, akar-e új számot magának, de akkor nemleges választ adott, mivel számára a 47-es szám különleges jelentéssel bír. A beszámoló szerint nagypapája 47 éves korában hunyt el, így az ő emlékére hordja a 47-es dresszt.

Ennek tudatában talán Kevin De Bruyne lehet a befutó a 10-es mezért zajló „küzdelemben”.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik