Liverpool: volt kapusedzője szerint Bogdánt „be kellett törni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.19. 13:21
null
Bogdán Angliába érkezésekor „olyan volt, mint egy vadló” (Fotó: Action Images)
A Bolton Wandererst nyolc év után elhagyó Bogdán Ádám korábbi kapusedzője, Fred Barber elmondta, a magyar kapus olyan volt Angliába érkezésekor, mint egy vadló, akit be kellett törni. Barber szerint Bogdánnak türelmesnek kell lennie új állomáshelyén, Liverpoolban, és ki kell várnia, amíg megkapja a lehetőséget.

 

Bogdán Ádám a Boltonnál töltött nyolc évből ötöt a korábbi Everton-kapussal, Fred Barberrel dolgozott együtt. A magyar válogatott kapus pénteken esik át az orvosi vizsgálaton a Liverpoolnál, mielőtt július 1-jén életbe lépne az új szerződése.

„Sok munkánk volt Ádámmal az első időszakban. Olyan volt, mintha egy vadlovat kellene betörni" – mondta Barber a The Bolton Newsnak.

„Nehéz volt elérni, hogy úgy csinálja a dolgokat, ahogy mi szeretnénk. Jussi [Jaaskelainen] és Ali [al-Habszi] nevetett is, mert nekik is hasonlón kellett keresztülmenniük. Gyakran azt gondolják a játékosok, hogy a foci mindenhol egyforma a világon, ez nem így van" – tette hozzá a volt kapusedző, aki elárulta azt is, mindhármuknak javítani kellett a rúgótechnikáján.

„Ádám, miután megérkezett, azt mondta, délutánonként iskolába szeretne járni, én meg azt válaszoltam, ez nem fog menni. Ha top játékos szeretnél lenni, mindent alá kell rendelned a labdarúgásnak. Ha most visszatekint, talán megérti, mit akartunk elérni. Olyan dolgai voltak, mint hogy fejpánttal jött edzésre, hogy ne lógjon bele a haja a szemébe. Én helyette elküldtem fodrászhoz" – mesélte Barber.

A korábbi kapusedző szerint nem lesz könnyű Bogdánnak Liverpoolban, ha ki akarja szorítani Simon Mignolet-t a kezdőből.

„Volt egy jó meccse a Liverpool ellen az FA-kupában, ez sokat nyomhatott a latban a klubváltáskor. Tudom, hogy több problémája volt a szezonban, de az idény végén láttam a Bournemouth ellen, ahol jól védett. Mignolet-nak volt egy rossz időszaka, de úgy tűnik, már túljutott rajta. Minden jó kapus átmegy hasonlón, néha ki kell őket venni a tűzvonalból, végül úgyis túljutnak egy-egy hibán vagy gyenge meccsen."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik