Liverpool: vádat emelt Balotelli ellen az angol szövetség

Vágólapra másolva!
2014.12.05. 18:13
Mario Balotelli, a Liverpool olasz labdarúgója megszegte az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) szabályzatának E3-as paragrafusát, amely kimondja, hogy egy üzenet nem lehet sértő és nem utalhat etnikai származásra, bőrszínre és nemzetiségre.

Mint ismert, Mario Balotelli az Instagram nevű közösségi oldalon tett közzé rasszista, illetve antiszemita témájú posztot, amiért a játékos később elnézést kért, és elmondta, hogy bejegyzését antirasszista célzatúnak szánta. Mint ismert, Mario Balotelli az Instagram nevű közösségi oldalon tett közzé rasszista, illetve antiszemita témájú posztot, amiért a játékos később elnézést kért, és elmondta, hogy bejegyzését antirasszista célzatúnak szánta.

„Bocsánatot kérek, ha valakit megsértettem – írta Balotelli. – Ez egy antirasszista poszt lett volna humorral fűszerezve. Most már látom, hogy ez így, ebben a formában éppen az ellenkező hatást érheti el. Nem minden mexikói bajszos, nem minden fekete ember ugrik magasra, és nem imádja minden zsidó a pénzt. Egy másvalaki által készített képet használtam fel, mivel Super Mario szerepel rajta, és azt hittem, humoros lesz, nem támadó jellegű. Még egyszer elnézést kérek.”

Az Angol Labdarúgó-szövetség a bocsánatkérés ellenére is vádat emelt Balotelli ellen, mondván, a focista megszegte a szövetség szabályzatának E3-as, etnikai származásra, bőrszínre, illetve nemzetiségre vonatkozó pontját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik