Liverpool: Rodgers nem bírálja a bocsánatért esedező Gerrardot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 21:47
Brendan Rodgers, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool menedzsere kiállt Steven Gerrard mellett, miután a csapatkapitányt harmincnyolc másodperccel pályára lépése után egy brutális belépőt követően kiállították a Manchester United elleni 2–1-es bajnoki vereség során.

„Nem kritizálom Gerrardot, nagyon akart segíteni a csapaton. Szenzációsan teljesít, mióta én itt vagyok, egy rossz szavam nem lehet rá. Ezek az incidensek is a játék részét képezik, nálunk nem szokott ilyen előfordulni, de most megtörtént. Tovább fogunk lépni – mondta Brendan Rodgers a találkozót követően. – Szép dolog, hogy a kiállítás után elnézést kért. Steven valószínűleg látta, hogy egy párharcot sem nyertünk meg az első félidőben és frusztrált lehetett. Remek kapitány, azzal a céllal lépett pályára, hogy befolyásolja a mérkőzést, de nem egészen így szerette volna. Legalább egyenes volt és bocsánatot kért. Tisztelet jár a játékosaimnak azért, hogy emberhátrányban is tovább küzdöttek."

Gerrard sem tiltakozott, a Mersey-parti csapat élő legendája szerint jogos volt a kiállítás:

„Jó döntést hozott a játékvezető. Cserbenhagytam a társaimat és az edzőm, de legfőképpen a szurkolókat. Vállalom a felelősséget a tetteimért, mindenkitől elnézést kérek" – tekintett vissza az incidensre Gerrard.

Rodgers védelmébe vette Martin Skrtelt is, a szlovák hátvédet szintén taposás miatt tilthatja el az angol Labdarúgó-szövetség.

„Nem volt szándékos, nem úgy láttam. A meccs vége felé előre küldtem, de nem hiszem, hogy szánt szándékkal taposta volna meg David de Geát. Megpróbálta elpiszkálni a labdát, ha eléri, kiharcolhat egy büntetőt. Skrtel nem akart sérülést okozni" – tette hozzá az északír szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik