Liverpool: Nem bírjuk a nyomást a nagy meccseken - Rodgers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 11:58
A Liverpool komoly ambíciókkal kezdte a 2014–2015-ös szezont, de az FA-kupa elődöntőjében az Aston Villa elleni 2–1-es vereséggel biztossá vált, hogy ismét trófea nélkül zár a csapat. Brendan Rodgers szerint a kudarc legfőbb oka az, hogy csapata alulteljesít a nagy mérkőzéseken.

„Idegesek voltunk. Bátrabban kell játszanunk a nagy meccseken. Ma egyszerűen nem voltunk elég jók – értékelt Rodgers a mérkőzést követően. – Voltak lehetőségeink, de messze voltunk a legjobbunktól. Őszintén szólva, az Aston Villa jobb volt nálunk. Úgy tűnt, mintha megilletődtünk volna a nyomástól és a meccs tétjétől, de ez előfordul egy fiatal csapattal."Rodgers a mérkőzést követően. – Voltak lehetőségeink, de messze voltunk a legjobbunktól. Őszintén szólva, az Aston Villa jobb volt nálunk. Úgy tűnt, mintha megilletődtünk volna a nyomástól és a meccs tétjétől, de ez előfordul egy fiatal csapattal."

Az FA-kupa elődöntőben pályára lépő Liverpool-játékosok átlagéletkora 25.6 év volt, míg az Aston Villa labdarúgóié 26.5, így a kor nem adhat mentséget a vereségre.

„Több rangadón is alulmaradtunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Két sorozatban is közel jutottunk a csúcshoz, de az utolsó lépésnél elbuktunk. Ez egy fejlődésben levő együttes, remélhetőleg ezek a tapasztalatok segítenek majd a jövőben. Néha túlzottan akarjuk a győzelmet, emiatt nem koncentrálunk rendesen, és görcsössé válik a játék" – tette hozzá a 42 éves szakember.

A Liverpool a bajnoki tabella első hat helyén szereplő csapatok elleni kilenc mérkőzéséből hármat nyert meg, de ebből kettőt a papíron (és a tabellán is...) leggyengébb Tottenham ellen. Emellett március elsején visszavágott a Manchester Citynek az augusztusi vereségért.

A Manchester United oda-vissza megverte a Liverpoolt. A Chelsea és az Arsenal ponttal távozott az Anfieldről, április elején viszont 4–1-re győztek az „ágyúsok" Rodgers fiai ellen, akik májusban még javíthatnak a mérlegen. A Stamford Bridge-en...

Az alsóházi városi rivális Everton ellen sem ment ebben az idényben, két döntetlent játszottak Jordan Hendersonék. A helyzet a kupasorozatokban sem jobb. A Liverpool öt év szünet után tért vissza a Bajnokok Ligájába, de már a csoportkör végén búcsúzott egy győzelemmel és mínusz négyes gólkülönbséggel. A Real Madrid ellen mindkét mérkőzésen szerzett gól nélkül kaptak ki a Mersey-partiak.

Az Európa-ligában a Besiktas fektette két vállra a Liverpoolt, míg a Ligakupa elődöntőjében a későbbi győztes Chelsea ejtette ki a „vörösöket".

Az FA-kupa jelentette az utolsó lehetőséget arra, hogy Steven Gerrard csapatkapitány trófeával fejezze be játékoskarrierjének liverpooli fejezetét, de a bajnokságban a kiesés ellen küzdő Aston Villa jutott a címvédő Arsenal elleni döntőbe. A közösségi oldalakon kikezdték a szurkolók Brendan Rodgerst, amiért a legerősebb középpályássor benevezése helyett szentimentális okokból Gerrardot rakta be a kezdőbe az évad talán legfontosabb meccsén.

Gerrarddal a kezdőcsapatban harmincegy mérkőzéséből csak tizenkettőt nyert meg a Liverpool a 2014–2015-ös szezonban, míg a 34 éves angol játékos nélkül huszonegy találkozóból tizenhárom végén ünnepelhettek a „vörösök".

Rodgers 212 millió fontot költött igazolásokra az elmúlt három évben, irányítása alatt a Liverpool egy bajnoki ezüstig jutott 2014-ben.

FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ – EMLÉKEZTETŐ
Aston Villa–Liverpool 2–1
(Benteke 36., Delph 54., ill. Coutinho 30.)
Arsenal–Reading (II.) 2–1 (Alexis Sánchez 40., 105+1., ill. McCleary 54.) – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik