Liverpool: három góllal nyertek a Bundesliga újonca ellen

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 19:51
null
Roberto Firmino (középen) egy fogkrémreklámban is megállná a helyét (Fotó: Twitter/Liverpool FC)
Első nyári felkészülési mérkőzésén a Premier League-győztes Liverpool labdarúgócsapata Roberto Firmino, Naby Keita és Rhian Brewster góljával 3–0-ra megverte a Bundesliga-újonc VfB Stuttgartot az ausztriai Kitzbühelben.


Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a klub hivatalos honlapjának már a meccs előtt elárulta, hogy a két félidőben két teljesen különböző tizenegy lép majd pályára. Így is lett, az alapcsapat tagjainak többsége az első játékrészben volt a pályán, míg az eddigi egyetlen nyári szerzemény, az Olympiakosztól érkező görög balhátvéd, Kosztasz Cimikasz a szünet után kapott lehetőséget.

A Liverpool a következő felkészülési mérkőzését kedden (augusztus 25-én) Szoboszlai Dominik együttesével, az osztrák bajnok Salzburggal vívja, majd jövő szombaton már az Arsenal ellen lép pályára az angol Szuperkupa-mérkőzésen (Community Shield) a Wembleyben.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Liverpool (angol)–VfB Stuttgart (német) 3–0 (2–0)
Kitzbühel
Liverpool. 1. félidő.
Alisson – N. Williams, J. Gomez, Van Dijk, Robertson – C. Jones, Fabinho, N. Keita – Szalah, Firmino, Mané. 2. félidő. Adrián – Hoever, Phillips, Van den Berg, Cimikasz – Wijnaldum, Milner, Grujics – Elliott, Minamino, Brewster
Gólszerző: Firmino (15.), N. Keita (40.), Brewster (68.)

Tottenham Hotspur (angol)–Ipswich Town (angol) 3–0 (3–0)
Tottenham:
Lloris (Hart, a szünetben; Gazzaniga, 74.) – Foyth (Carter-Vickers, a szünetben), Alderweireld, B. Davies (Cirkin, a szünetben) – R. Sessegnon, Winks (Devine, 71.), Höjbjerg (White, 64.), Gedson Fernandes, Alli (Bowden, 74.) – Lucas Moura (Scarlett, 71.), Szon Hung Min (Clarke, a szünetben)
Gólszerző: R. Sessegnon (6.), Szon Hung Min (10., 29.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik