Liverpool: G. Neville szerint nagyon rossz irányba tart a klub

Vágólapra másolva!
2015.05.22. 21:08
null
Gary Neville szerint rossz irányba tart a Liverpool, sorra hagyják el a sztárok a csapatot (Fotó: Action Images)
Gary Neville, a Premier League-ben szereplő Manchester United legendás hátvédje a The Telegraphnak adott nyilatkozatában beszélt a Liverpool csapatáról, és a 20 éves Raheem Sterling körül kialakult nézeteltérésekről is.


Sterling helyzete aggodalommal töltheti el a Liverpoolt, de az a kényelmetlen igazság, hogy semmi újdonság sincs az egészben” – kezdte Gary Neville.

„Csak nézzük meg a klub elmúlt tíz-tizenöt évét, és számoljuk meg, hány játékos hagyta el az Anfield Roadot azért, hogy egy nagyobb klubhoz szerződjön. Steve McManaman, Michael Owen, Javier Mascherano, Fernando Torres vagy Luis Suárez, ők mind elmentek.”

A 40 éves korábbi hátvéd, aki 400-szor öltötte magára a Manchester United mezét, azt is elmondta, véleménye szerint a Liverpool szurkolók hiába szenvedélyesek, ez az odaadás sokszor a visszájára fordul, és emiatt a játékosok túlságosan is nagy nyomást éreznek magukon.

„Jamie Carragher mondta nekem még régebben, hogy mindig, amikor Steven Gerrard elment valamerre Liverpoolban, egyszerűen nem tudott elmenekülni az őt pásztázó szemek elől, folyamatosan a figyelem középpontjában volt, és fojtogató nyomásnak volt kitéve a szurkolók által, amit az okozott, ha egy Pool-játékos ment a városba. Nem tudok olyan MU, vagy City-futballistát mondani, aki Liverpoolba ment volna azért, hogy egyen egyet, de több poolosról és evertonosról tudok, aki inkább átment Manchesterbe.”

„A »vörösöknek« szüksége lenne valakire, egy »látnokra«, aki átirányítja a csapatot a 21. századba. Még az átigazolásokról is egy bizottság dönt, így hogyan várjunk el hatékony folyamatot, illetve azt, hogy bárki is felelősségre vonható legyen a tettekért? Az olyan nagy klubok, mint a Liverpool, sosem tűnnek el, de meg kell találniuk a módját annak, hogy a játékosok továbbra is vonzónak találják a csapatot, és ne az legyen, hogy a legjobbak inkább máshol keressék a kihívásokat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik