Liverpool: elképesztő pech, újabb védő sérült meg

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.15. 18:04
null
Robertsonról egyelőre nem tudni, mennyi időre dőlt ki (Fotó: AFP)
A skót válogatott futballista, Andrew Robertson combhajlító izma megsérült a Szerbia elleni, hosszabbításba és tizenegyespárbajba torkolló Európa-bajnoki pótselejtezőn, és nem lépett pályára a vasárnapi, Szlovákia elleni mérkőzésen sem. Ez azt jelenti, hogy a Liverpool első számú védői közül mind a négyen sérültek.

Robertson szerepeltetése már a skótok meccs előtt is erősen kérdéses volt Steve Clarke szövetségi kapitány szavai alapján, és ennek megfelelően ki is maradt az együttesből. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyi ideig nem lesz bevethető.

Így már mind a négy első számú védő maródi a Liverpoolnál: Trent Alexander-Arnold és Virgil van Dijk után nemrég Joe Gomez is kidőlt a sorból, így jelenleg komoly fejtörést okozhat Jürgen Kloppnak a kezdőcsapat összeállítása. Joël Matip egyelőre egészséges, de hogy ki társulhat mellé, az kérdéses.

A rutinosabb játékosok közül könnyen elképzelhető Jordan Henderson vagy Fabinho védőként való szerepeltetése – bár utóbbi szintén sérüléssel bajlódott az utóbbi időszakban. A fiatalok közül Nathaniel Phillips és Rhys Williams segíthet be.

A Liverpool egy hét múlva, november 22-én a Leicester Cityvel vív bajnoki mérkőzést hazai pályán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik