Liverpool: a klubrekorder nem bánná, ha Szalah megelőzné

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 15:17
Ian Rush, a Liverpool legendás labdarúgója nem bánja, ha Mohamed Szalah megdönti a gólrekordját, de az ő szemében a jó formában lévő utód igazi értékmérője a klubbal szerzett trófeák száma lesz.

Rush – aki 346 góllal a klub történetének legeredményesebb játékosa – elmondta, nem bánja, ha megdöntik a csúcsát, mert ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat jól teljesít.

„Talán az a különbség, hogy amikor én egy idényben 47 gólt szereztem, akkor három trófeát nyertünk” – utalt az 56 éves walesi a Liverpool 1983/84-es idényére, amikor bajnokságot, Ligakupát, valamint a Bajnokok Ligája elődjének tekinthető Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyert az angol együttessel.

A Liverpool a Premier League-ben 30 fordulót követően a harmadik helyen áll, és az ezüstéremért lehet csatában, miután nyolc fordulóval a zárás előtt az éllovas Manchester City jelentős előnnyel vezet riválisai előtt. A BL negyeddöntőjében pedig épp a nagyszerű formában lévő Manchester Cityvel találkozik majd a Pool.

Rush kiemelte: remek dolognak tartja az egyéni sikereket, de többre értékeli a csapatban elért diadalokat. Szerinte Szalahnak a jövőben erre kell koncentrálnia, bár a mostani szintet is nehéz lesz megtartania.

„A következő szezonban már mindenki őt figyeli majd, mert tudják, ha Szalahot megállítják, akkor megállítják a Liverpoolt is” – mondta Rush, aki 47 gólos rekordidényét követően 26, 30, illetve 40 találatig jutott a következő szezonjaiban.

Az egyiptomi Szalah tavaly nyáron igazolt a klubhoz: a bajnokságban 30 mérkőzésen 28 gólnál tart, míg 41 tétmeccsen 36 találatot szerzett. A klub újoncai közül korábban még senki nem volt ilyen eredményes első liverpooli szezonjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik