Liverpool: 2018? Nem elég! Hosszabbítottak a brazillal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 16:10
A Liverpool labdarúgócsapata hivatalos honlapján adta hírül, hogy szerződést hosszabbított brazil játékosával, Philippe Coutinhóval.

Coutinho szerződése 2018-ban járt volna le, ezt hosszabbították meg most a „vörösök”, azt azonban egyelőre nem közölték, pontosan mennyi időre láncolták magukhoz a 22 esztendős brazilt.

Rodgers szerint Coutinho számára a határ a csillagos ég, a játékmester a futball legnagyobbjai közé emelkedhet a következő években.

„Phil kiváló formában szerepel, kis varázsló a labdával – mondta Rodgers. – Ha tovább fejlődik, ha jobb befejezővé válik, egy nap világklasszis lehet.”

Szerepkörét illetően Rodgers úgy véli, a 2014–2015-ös bajnoki szezonban négy gólpassznál járó Coutinho a Real Madrid kiválóságaihoz, Toni Krooshoz és Luka Modrichoz hasonlít.

„Modricnak nincs sok gól a neve mellett, de világklasszis játékos. A középpályán szerez labdát, kiválóan passzol, mélyről indítja a támadókat és a büntetőterületen kívülről lövésekkel veszélyeztet.”

„Remek futballista, aki középről nyitja meg az utat a többiek előtt. Toni Kroos is ilyen típusú játékos, csodálatos labdarúgó nagyszerű passzokkal.”

„Ez a két játékos nem szerez annyi gólt, mint amennyit a képességeik alapján várnánk tőlük, de ez a szerepükből adódik. Feladatuk, hogy kiszolgálják a többieket, nem feltétlenül az, hogy tizenöt-húsz gólt lőjenek szezononként.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik