Következik az első felvonás az angol bajnok és „fő riválisa” között

Vágólapra másolva!
2009.08.09. 15:13
null
Didier Drogba (balra) és Ryan Giggs ismét összecsaphat egymással
Az alsóbb osztályokban már szombaton pályára léptek a csapatok Angliában, az élvonalbeli együttesek idénye pedig – a hagyományoknak megfelelően – a Community Shielddel kezdődik, amelyet ma rendeznek a Wembleyben a bajnok Manchester United és a kupagyőztes Chelsea részvételével.

Bár a Szuperkupa presztízse Angliában (is) kisebb, mint a többi nagy labdarúgó-trófeáé, és gyakran tekintik amolyan idény előtti „felhozó mérkőzésnek”, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a klubok mégis igyekeznek komolyan venni ezt az összecsapást. Legalábbis a szoros eredmények erre utalnak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik a legerősebb bajnokság?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A legutóbbi két Community Shield feltétlenül ezt igazolja, hiszen 2007-ben és 2008-ban is tizenegyesrúgásokkal nyerte meg a kupát a Manchester United. Lehetnek tartalékosak tehát a csapatok, veszíteni így sem szeretnek.

A Chelsea az elmúlt három évben kétszer is elvesztette az idénynyitóját: előbb a Liverpooltól kaptak ki a „kékek” 2006-ban, majd egy évre rá az MU tört borsot a londoniak orra alá.

Épp ezért – ha hihetünk Carlo Ancelotti szavainak, és miért ne tennénk… – a Chelsea most minden erejével arra készül, hogy rögtön a 2009–2010-es szezon rajtján elpáholja a bajnokot.

Az olasz menedzser kiugró teljesítményt vár együttesétől, és már nem a felkészülés részének tekinti a mai összecsapást. „Ez nem barátságos meccs lesz – nagyon is jelentős a tétje számunkra. Kiváló ellenféllel szemben léphetünk pályára, amely az elmúlt idényben BL-döntőt játszott. Tiszteljük a riválist, ám jól szeretnénk futballozni és győzni akarunk” – mondta határozottan Ancelotti, aki tán úgy gondolja, egy évad eleji bajnokfricskázás jelzésértékű lehet mind szurkolóik, mind vetélytársaik számára – és jó alapot szolgáltathat a bajnokságra, ahol kimondva-kimondatlanul az MU újabb aranyérmének megakadályozása a cél.

Amire Frank Lampard szerint jó esély van. A középpályás úgy látja, hogy Cristiano Ronaldo pótlása kemény feladat lesz a „vörös ördögöknek”. „Ha végignézek a manchesteriek keretén, fantasztikus játékosokat látok, ám valaki hiányzik belőle. Ronaldo egyszerűen hiányzik ebből a csapatból” – mondta a londoniak játékmestere, aki a folytatásban inkább saját együttesére koncentrált, s arról beszélt, hogy Carlo Ancelotti mennyire új színt hozott a gárda életébe, és egyelőre úgy véli, az olasszal újabb sikerkorszak köszönt be.

„Carlo ajtaja mindig nyitva áll. Beszéltem David Beckhammel is, és szerinte is kiváló edző. Becks azt mondta, hogy az egyik legnagyszerűbb tréner, akinek a keze alatt dolgozott – és nemcsak jó szakember, de jó ember is.”

Alex Ferguson korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az előttük álló idényben a Chelsea lehet az MU legnagyobb riválisa, éppen Carlo Ancelotti érkezése miatt. Vasárnap délután ők ketten először néznek farkasszemet egymással angol csapatok kispadján ülve.

COMMUNITY SHIELD (ANGOL SZUPERKUPA)

Manchester United–Chelsea (tv: SportKlub)

London, Wembley; 16 óra; V: Foy

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik